Franz Kafka – biografija

Franz Kafka – biografija - Murray, Nicolas | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Murray, Nicolas
DIMENZIJA
8,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Franz Kafka – biografija.pdf
ISBN
6848058013361

OPIS

Neshvaćen tijekom života, u sukobu s ocem, činovničkoga zvanja koje je prezirao i nesretan u vezama sa ženama, Franz Kafka ipak je uspio proizvesti književna remek-djela čiji junaci, atmosfera i radnje i dandanas intrigiraju čitatelje.Kafka je klasik u najboljem smislu te riječi, u svojim pričama i romanima živ, u pismima zanimljiv, a u dnevnicima i dalje zagonetan. U najnovijoj biografiji Nicholas Murray istražuje sve te tragove, baš kao i okolnosti koje su ga dovele do svih njegovih postignuća. I dandanas riječ kafkijanski odzvanja jezom i strahom da stvari koje nam se događaju nikada nećemo dokraja razumjeti, baš kao što to nije uspjelo ni Kafki ni njegovim likovima.

srpnja 1883. u židovskoj obitelji srednje klase, koja je govorila njemačkim, u Pragu, tada dijelu Austro-Ugarske.Njegova oca, Hermanna Kafku (1852.

Sva njegova veća djela vidjeti će svjetlo dana tek nakon Kafkine smrti. Franz Kafka (Prag, 3. srpnja 1883.

POVEZANE KNJIGE