Leksikon političara masona

Leksikon političara masona - Minder, Robert A. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Minder, Robert A.
DIMENZIJA
4,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon političara masona.pdf
ISBN
9516444594094

OPIS

LEKSIKON POLITIČARA MASONA: OD G. WASHINGTONA I W. CHURCHILLA DO A. U. PINOCHETA I S. ALLENDEA Što je potaknulo one koji nisu bili obrtnici da pristupe jednom obrtničkom udruženju? Bilo je to možda izvanredno zanimanje za građevinarstvo koje je vladalo u Engleskoj 17. stoljeća, možda je ulogu igrao i faktor društvenosti. Ipak je vrlo vjerojatno da je veliku draž činila spoznaja da se u ložama njeguje bratstvo i tolerancija. U Engleskoj su bješnjele vjerske borbe, a lože su bile jedina mjesta gdje su katolici i protestanti imali međusobne kontakte. No time je sigurno počelo rasti i značenje slobodnoga zidarstva za politiku: na neutralnom tlu moglo se razgovarati bez javnosti, uz obvezu da se sasluša drugoga i sučeli s njegovim mišljenjima i nazorima… Leksikon političara masona donosi sažetu povijest masonstva po svim kontinentima i državama cijeloga svijeta izdvajajući osobito političare masone. O utjecaju masonskih organizacija i pojedinih političara na ključna politička zbivanja posljednjih dvjestotinjak godina, kako u Europi, tako i u ostatku svijeta, vladalo je jedno opće mišljenje, skoro jednodušno uvjerenje, koje se nije temeljilo na stvarnim činjenicama. Leksikon političara masona pokazuje na egzaktan način, bez pretenzija kakvoga dovršenog i kritičkog znanstvenog rada, broj političara masona, njihovu zastupljenost u političkim strankama i državnim i upravnim tijelima pojedinih zemalja, njihov stvarni utjecaj u pojedinim ključnim trenucima novije povijesti (od Francuske revolucije, preko oba svjetska rata, do hladnoga rata i suvremene globalizacije) te eventualni nevidljivi, iz sjene, utjecaj na obnašatelje vlasti.

Quick View. Vladimir Putin - Kamo vodi Rusiju? Reitschuster, Boris 99,00 kn.

Lovers also Liked. Slobodno zidarstvo, masonstvo ili masonerija (engl. free masonry, francuski franc-maçonnerie) je hermetički, strogo hijerarhijski organiziran pokret koji je nastao u prilikama liberalnog prosvjetiteljstva i koji se sastoji se od bratskih organizacija.

POVEZANE KNJIGE