Drevna Kina

Drevna Kina - Gernet, Jacques | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gernet, Jacques
DIMENZIJA
10,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Drevna Kina.pdf
ISBN
9981224744745

OPIS

Dva su tisućljeća čudesnog razvoja drevne Kine, od neolitskih vremena do utemeljenja golemoga, centraliziranog Carstva 221. godine prije Krista. Nebrojena su blaga koja nam je podarila ova drevna i veličanstvena kultura: tisak i barut samo su neka od njih… Naravno, tu se nalazi i bezvremena i često zagonetna filozofija, baš kao i stoljećima njegovana umjetnost… Ova knjižica donosi etape tog razvoja, od prapovijesnog do drevnoga doba, od razdoblja Hegemona do stvaranja Vojnih država, od pojave konfucijanizma do utemeljenja Carstva. Uz demografske, političke i gospodarske promjene, u njoj se priča i o postupnom, ali iznimno važnom uređenju obradivih površina, smišljanju novih tehnika u poljodjelstvu, graditeljstvu, umjetnosti i umijeću ratovanja, baš kao i o duhovnom i misaonom razvoju kineskog čovjeka.

Kr.) kada je uvedena obrada željeza te nastala ideja Nebeskog mandata, tj. bogom danog prava carske dinastije da upravlja Kinom, te razdoblja ... Historija Kine prema tradiciji zasnovanoj na kasnijim historijskim zapisima počinje u periodu Tri Suverena i Pet Careva od oko prije 5.000 godina, a prvi arheološki nalazi koji te zapise djelimično potvrđuju datiraju od 16.

Vaša košarica je prazna. Pretraži VELIKE CIVILIZACIJE: Edward L.

POVEZANE KNJIGE