Napoleon – Politički život

Napoleon – Politički život - Englund, Steven | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Englund, Steven
DIMENZIJA
4,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Napoleon – Politički život.pdf
ISBN
9190988154442

OPIS

U djelu Napoleon: Politički život, Steven Englund, ugledni američki povjesničar, iskoristio je svu svoju erudiciju kako bi stvorio bogat prikaz velikog vojskovode i državnika – u potrazi za neponovljivom snagom, ličnošću i političkim značenjem Napoleona Bonapartea koji je, u samo petnaestak godina, zauvijek promijenio Europu. Napoleon je vjerovao kako se stvari mogu riješiti ratom, ali ne i da je rat krajnji smisao političkoga djelovanja. S time na umu, autor je u ovom djelu pred osobnim i vojnim, jasnu prednost dao političkim aspektima Napoleonova života. Ovo iznimno djelo ujedno je i prva Napoleonova biografija na hrvatskom jeziku nakon niza godina.

u Code Civil (Građanski zakonik) bio je francuski građanski zakonik, napravljen na Napoleonovu inicijativu - 1804.To je bila prva kodifikacija prava koja se odnosila na građana pojedinca, u upotrebi u mnogim zemljama od Francuske ... Napoleon III, rođen kao Charles Louis Napoléon Bonaparte (Pariz, 20. travnja 1808.

Cravetto, Enrico (1) Emerson, Ralph Waldo (1) Englund, Steven (1) Goldstein, Ivo (1) Društvo hrvatskih književnih prevodilaca prestižna je umjetnička udruga plodne šezdesetogodišnje tradicije. Radimo na promicanju interesa i prava književnih prevodilaca te na podizanju razine našeg prevodilaštva i kulture.

POVEZANE KNJIGE