Napoleon – Politički život

Napoleon – Politički život - Englund, Steven | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Englund, Steven
DIMENZIJA
10,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Napoleon – Politički život.pdf
ISBN
3556341263717

OPIS

U djelu Napoleon: Politički život, Steven Englund, ugledni američki povjesničar, iskoristio je svu svoju erudiciju kako bi stvorio bogat prikaz velikog vojskovode i državnika – u potrazi za neponovljivom snagom, ličnošću i političkim značenjem Napoleona Bonapartea koji je, u samo petnaestak godina, zauvijek promijenio Europu. Napoleon je vjerovao kako se stvari mogu riješiti ratom, ali ne i da je rat krajnji smisao političkoga djelovanja. S time na umu, autor je u ovom djelu pred osobnim i vojnim, jasnu prednost dao političkim aspektima Napoleonova života. Ovo iznimno djelo ujedno je i prva Napoleonova biografija na hrvatskom jeziku nakon niza godina.

Francuska revolucija Francuska je prije revolucije bila apsolutna monarhija čiji je apsolutni vladar bio kralj. Društvo je bilo feudalno i podijeljeno u tri staleža - svećenici, plemići i treći stalež koji su Napoleon Bonaparte rodio se 1769.

R Rickie12 Svi oglasi ovog oglašivača Pošalji poruku Oglas objavljen 19.08.2013. u 22:13 Do isteka još oglas istekao Oglas prikazan 457 puta ... Prvi primjerci nove knjige admirala Davora Domazeta-Loše danas su izišli iz tiska.

POVEZANE KNJIGE