Svijet bez nas

Svijet bez nas - Weisman, Alan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Weisman, Alan
DIMENZIJA
7,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Svijet bez nas.pdf
ISBN
3346117366284

OPIS

Jeste li ikad razmišljali što bi se dogodilo da ljudska rasa odjednom nestane?U knjizi Svijet bez nas, Alan Weisman na posve originalan način pristupa pitanjima ljudskog utjecaja na naš planet: traži da Zemlju zamislimo bez nas.U ovom dalekosežnom djelu Weisman objašnjava kako će se naša masivna infrastruktura srušiti i naposljetku nestati kad u svijetu više ne bude bilo ljudi, otkriva koji će svakodnevni predmeti postati besmrtni u obliku fosila, kako će se bakrene cijevi i žice pretvoriti u crvenkaste naslage, zašto bi neke od naših najstarijih građevina mogle preživjeti duže od ostale arhitekture te kako bi plastika, brončani kipovi, radijski valovi i neke umjetne molekule mogli predstavljati naše najtrajnije darove svemiru. Proučavajući mjesta na kojima već sad nema ljudi (posljednji ostatak praiskonske europske šume, korejsko demilitarizirano područje, Černobil), kao i najurbaniziranija područja (New York), Weisman razotkriva neizmjernu sposobnost Zemlje da iscijeli samu sebe. Dok nam pokazuje veliku štetu koju su nanijeli ljudi, dok objašnjava koji će se primjeri naše najljepše umjetnosti i kulture najduže održati, Weismanovo nas djelo u konačnici vodi prema radikalnom, ali i uvjerljivom rješenju koje je ipak optimistično. Jedno od najupečatljivijh publicističkih djela objavljenih u ovom desetljeću ozbiljno, ali i čitljivo provocira naš um i duboko se, kao nijedna druga knjiga, zagledava u posljedice naših djela na planetu. Prevela: Radha Rojc Belčec

veljače. Michael Sherwin , američki odvjetnik iz okruga Columbia, rekao je za BBC da je FBI identificirao oko 400 osumnjičenika i uhitio 135 osoba, od kojih je nekoliko kazalo kako su sudjelujući u opsadi, vjerovali da slijede Trumpovu zapovijed. Hrvatska i svijet IMAMO LI PRAVO NA IZBOR?| PUTOVANJA U BLISKOJ BUDUĆNOSTI: Očekuje li nas 'zdravstvena diktatura' u kojoj ćemo bez Covid-putovnice biti nepoželjni gosti? Piše Slobodna Dalmacija.

Jeste li ikad razmišljali što bi se dogodilo da ljudska rasa odjednom nestane? U svojoj knjizi Alan Weisman na posve originalan način pristupa pitanjima ljudskog utjecaja na naš planet: traži da Zemlju zamislimo bez nas. Jeste li ikad razmišljali što bi se dogodilo da ljudska rasa odjednom nestane? Iscijelite sami sebe. Pogledaj sve » Mali priručnik za ... Morski svijet bi se također oporavio i nevjerojatno razvijao bez ljudi, a svjetska mora bi postala preplavljena životom.

POVEZANE KNJIGE