Njena tranzicija

Njena tranzicija - Kovačević, Darko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kovačević, Darko
DIMENZIJA
5,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Njena tranzicija.pdf
ISBN
3063917240300

OPIS

U periodu mučne adolescencije novih nacija, u delu Evrope na kome se prepliću vere, kulture, jezici, običaji, u gradu na granici, daleko od prestonice, odvija se jedna koliko lična toliko i univerzalna tragedija: mlada žena suočava se s iznenadnom smrću muža.Dok svi oko nje konzumiraju ”vinjak za doručak, bensedine za marendu”, junakinja romana ”Njena tranzicija” Darka Kovačevića nastoji da vrati osećaj reda u sopstveni uzdrmani život. Mukla atmosfera grada bez nade, sveprisutno siromaštvo, duboko kulturno i generacijsko nerazumevanje kao i sve druge posledice večne, nedorečene tranzicije balkanskog društva koja kao da je kreirana s namerom da postoji zauvek, svakako joj ne pomažu u tome… ”Njena tranzicija” je roman o životu u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu, ali je to ujedno i roman o moćima ljubavi i prijateljstva. Ispričana nesvakidašnjim senzibilitetom i mešavinom post-jugoslovenskih jezika, ovo je brutalna, ogoljena i tragikomična, ali ujedno i elegantna, nežna i tužna pripovest o jednoj borbi da se stvarnost živi, da se shvati i razume, i napokon – prihvati. Ova priča je toliko realna da zalazi u književnu fantastiku.

Ivica Puljić je u Washingtonu. REŽIMA, NJENA TRANZICIJA IN VSTOP V EU Ljubljana, januar 2006 TOMAŽ MIR ČIČ . IZJAVA Študent Tomaž Mir čič izjavljam, da sem avtor tega diplomskega dela, ki sem ga napisal pod ... Tranzicija i kulturno pamćenje : zbornik radova s istoimenog međunarodnog znanstvenog simpozija održanog 26.

Ali nismo posve sigurni da se rodnom tranzicijom može »izbaciti« i pervertirana ... II Darko Kovačević: NJENA TRANZICIJA Tvrdi uvez, 132 str. VBZ, Bg.

POVEZANE KNJIGE