Preživjeli

Preživjeli - Palahniuk, Chuck | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Palahniuk, Chuck
DIMENZIJA
8,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Preživjeli.pdf
ISBN
8534604989606

OPIS

Novi roman autora “Kluba boraca”.Premda djeluje kao glas iz budućnosti sa zbivanjima iz nekog zastrašujućeg vremena pred nama, ”Preživjeli” Chucka Palahniuka su roman koji je ozbiljno ukorijenjen u najaktualniju zbilju naše suvremenosti. Priča o Dvorniku Bransonu, jedinom preživjelom iz kršćanske samoubilačke sekte pravovjernih, ispričana je u unazadnom nizu poglavlja, ali njezina radnja napreduje neočekivanim prizorima i događajima koji izričito govore o današnjem svijetu. Masovni mediji i njihova moć, vjerski fanatizam i osobni usud, otmice aviona, pa čak i praktični savjeti o tome kako se, primjerice, čiste krhotine razbijene čaše, te pojmovnik još neizumljenih lijekova u tom čudnovatom kolopletu motiva izazivaju istodobno i smijeh, ali i mučan osjećaj postojanja u kontroliranu svijetu koji ne daje sigurnost. Premda znamo svršetak, ne znamo kako će do njega doći, a u tome je posebna draž Palahniukova pripovijedanja – mračno ozbiljna knjiga koja se čita kao triler koji začas i neočekivano skače iz vrta punog posađenog umjetnog cvijeća u jeziv prostor porno otpada.

Novinari RTL-a razgovarali su s Maxom, koji im je kazao da nikada nije vidio nikoga iz Marcelove obitelji, iako mu je Marcel rekao da ima više braće i sestara. Pripadnici Američke obalne straže spasili su sa pustog, nenaseljenog otoka na Bahamskom otočju trojicu Kubanaca za koje se vjeruje da su ondje proveli 33 dana. Kako pišu američki mediji, preživjeli su hraneći se kokosima, školjkama i štakorima.

Po njegovim riječima, dvije i po decenije poslije, izrasla je jedna potpuno nova generacija Bosanaca i Hercegovaca, u Bosni i Hercegovini i u svijetu. Racionalizacija kadrova u splitskoj HGK pokosila mlade i sposobne, a 'preživjeli' nećak Ante Sanadera i kći Ante Bašića, rizničara lokalnog HDZ-a Piše Gabrijela Radanović 12. listopada 2020.

POVEZANE KNJIGE