Jedrilicom sam oko svijeta

Jedrilicom sam oko svijeta - Slocum, Joshua | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Slocum, Joshua
DIMENZIJA
5,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Jedrilicom sam oko svijeta.pdf
ISBN
8452605719951

OPIS

Brodski dnevnik popularna je i u svijetu rasprostranjena podvrsta putopisne literature. U rijetkim slučajevima kad zapisivač ima i spisateljskog dara brodski dnevnici dosežu literarnu vrijednost. Jedan od prvih takvih zapisa koji je doživio svjetsku slavu upravo je ova knjiga koja se danas ubraja u klasike žanra.Slocumov opis putovanja jedrilicom Spray Jedrilicom sam oko svijeta postao je planetarno slavan, ishodišna knjiga koju se uvijek spominje uz sve prethodne, kao i sve knjige koje su slijedile poslije nje. Joshuu Slocuma, pak, i zbog njegove knjige, ali ipak više zbog podviga koje je napravio, proglasili su najvećim pomorcem otkad je svijeta. Joshua Slocum rođen je u kvekerskoj obitelji, 20. veljače 1844. u Wilmout Townshipu u Novoj Škotskoj. Djed mu je bio kapetan, a i otac mu je u mladosti plovio. Slocum je pobjegao od kuće i krenuo ploviti na brodovima – na početku kao mali od kužine, da bi već s osamnaest godina postao prvi časnik trgovačke mornarice. Na putovanje oko svijeta krenuo je u svojoj pedeset i prvoj godini. Za njegovom jedrilicom Spray ostalo je 46000 milja. Tijekom plovidbe pisao je i novinama, a svojim je reportažama izazivao senzaciju. Po povratku s putovanja nastala je ova knjiga, pisana jednostavnim stilom kao odraz užitka u plovidbi. Knjiga je objavljena širom svijeta i od autorskih je prava Slocum mogao bezbrižno živjeti. U svojoj šezdeset petoj godini, 14. studenoga 1909. g. zaplovio je iz Vineyard Havena, gdje je došao obnoviti brodske zalihe, zaplovio je prema jugu i nikad više nije doplovio ni u jednu luku.

Koja je izložba sada? - Danas, u subotu, otvaramo izložbu 'Intima', nekoliko autora. Jedrilicom oko svijeta: Nenad je sam izgradio plovilo kojim je prešao 26 000 nautičkih milja i 30 zemalja. 22.10.2019.

Autor je sam krenuo na ovo monumentalno putovanje oko sveta iz Bostona u aprilu 1895. godine na jedrilici Spray i tako se pridružio mnogim značajnim moreplovcima ... >> nego, prisjetimo se ovoga frajera, sa 6 m jedrilicom oko svijeta.

POVEZANE KNJIGE