Bit ćete kao Bog

Bit ćete kao Bog - Fromm, Eric | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Fromm, Eric
DIMENZIJA
6,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Bit ćete kao Bog.pdf
ISBN
9454791046907

OPIS

Znamo da je hebrejska Biblija (Stari zavjet) bila jedno od glavnih nadahnuća ne samo judaizma već i kršćanstva i islama, te da je značajno utjecala na kulturni razvoj. Je li ona danas nešto više od povijesne ostavštine prema kojoj se iskazuje dužno poštovanje samo zato što je izvorište triju velikih zapadnih religija? Ili, možda, još uvijek ima što reći čovjeku današnjice?Stari zavjet (uključujući i Apokrife) zbirka je tekstova mnogih autora, napisanih kroz razdoblje dulje od jednog tisućljeća (od oko 1200. do 100. p. n. e.). On sadrži hebrejske kronike, zakonske propise, povijesne prikaze, pjesme, proročke govore. Te su knjige napisane u maloj zemlji na razmeđu Afrike i Azije, za ljude koji su živjeli u društvu koje niti kulturno niti socijalno nema sličnosti s našim. Fromm raščlanjuje tu knjigu polazeći od radikalnog humanizma: cilj je svakog čovjeka potpuna nezavisnost, a to pretpostavlja skidanje koprene fikcije i iluzije na putu prema punoj svijesti o stvarnosti. No tijekom cijele povijesti sila je bila ta koja je, izazivajući strah u njemu, čovjeka učinila sklonim zamjeni stvarnosti fikcijom, a istine iluzijama. Sila je čovjeka učinila nesposobnim za nezavisnost i tako iskrivila njegov um i osjećaje.

Đavao "griješi od početka" (1 Iv 3,8), on je "otac laži" (Iv 8,44). 393 Ono što čini da grijeh anđela ne može biti oprošten jestneopoziv značaj anđeoskog izbora, a ne manjak beskonačnoga Božjeg milosrđa.

Dogma o Kristu Bit ćete kao Bog - Erich Fromm; Socijalno - psihološka funkcija religije Kupite knjigu Bit ćete kao Bog autora: Erich Fromm u nakladi Izvori. Hebrejska Biblija (Stari zavjet) bila je jedno od glavnih nadahnuća ne samo judaizma već i Opis.

POVEZANE KNJIGE