Priče iz davnine

Priče iz davnine - Brlić Mažuranić, Ivana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brlić Mažuranić, Ivana
DIMENZIJA
11,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče iz davnine.pdf
ISBN
9301465472508

OPIS

Prvo je Šegrtom Hlapićem osvojila domovinu, a onda Pričama iz davnine i svijet. U tome su joj pomagali i slikari, jer je Ivani bilo silno važno da joj likovi dobiju prepoznatljiv izgled. Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ovih dviju slavnih knjiga. No, sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. Njegova nepoznata crtanka napokon se objavljuje nakon sto godina zaborava i sto godina prvoga izdanja najpopularnije hrvatske knjige.

U šumi je bilo još mračno i hladno od zime pa su pozvali Svarožića da im donese svjetlost. Nakon prve objavljene zbirke, uslijedila je zbirka bajki "Priča iz davnina". S ovom najpoznatijom zbirkom iz svog književnog opusa, izašla je van granica države i zaradila nominaciju za poznatu i priznatu Nobelovu nagradu.

Ovakva zbirka obogaćuje svačiji život i istovremeno promiče multikulturalna iskustva. Helena Bulaja je napravila sjajan posao sakupivši grupu talentiranih i jedinstvenih animatora, koji su oživjeli bajke Ivane Brlić ... Nakon više od sto godina od objavljivanja, sa sigurnošću možemo reći da su Priče iz davnine zbirka bajki koja zbližava sve generacije čitatelja.

POVEZANE KNJIGE