Doručak

Doručak - Gulin, Dunja | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gulin, Dunja
DIMENZIJA
5,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Doručak.pdf
ISBN
8763416270403

OPIS

Za doručak kažu da je najvažniji obrok u danu, a istoimena kuharica u biblioteci Mirisi i okusi Makronove koju potpisuje Dunja Gulin omogućit će vam da taj obrok u danu učinite raznolikim, da ga prilagodite osobnim potrebama i raspoloženjima te da istodobno znate da u organizam unosite visokohranjive namirnice iznimnoga okusa. Dunja je osmislila 28 recepata (slatkih, slanih, konkretnih i laganijih) imajući pritom u vidu individualne potrebe ljudi (za one koji vole nešto lagano ujutro, za one koji nemaju vremena ujutro, za one koji žele ojačati vlastiti organizam, za sportaše, studente itd.)

Evo izbora namir… Čokolada sadržava kofein, koji će pomoći u razbuđivanju, potiče rast mišića te jača kognitivne sposobnosti. Također, potiče raspoloženje, pa ju je sasvim u redu jesti i ujutro Ako čokoladu strogo smatrate namirnicom koja spada u kategoriju deserta - varate se.

Često se kaže da je doručak vitalni obrok koji nas održava čitav dan, održava naš metabolizam ubrzanim, osiguravajući nam potrebnu ... Stručnjaci kažu kako je razlog to što su uobičajen doručak palačinke, tost i peciva. ''To je dobra hrana za energiju, ali ne sadrži nutrijente koji će vas dulje držati sitima'', objašnjava nutricionistica Cara Harbstreet i dodaje kako je potrebno imati balansiran obrok koji sadrži proteine i zdrave masti te je bogat vlaknima. Doručak je kralj svih obroka.

POVEZANE KNJIGE