Razgovor s jezikom

Razgovor s jezikom - Munitić, Fea | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Munitić, Fea
DIMENZIJA
9,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Razgovor s jezikom.pdf
ISBN
2455240792916

OPIS

Na ovom mjestu uobičajeno je da se posebno opunomoći barem nekoliko riječi kojima bi čitatelj bio uveden u piščevu priču. Samo, kojim riječima čitatelja uvesti u razgovor s jezikom? Nikojim. Stoga ovi prepjevani zlatni stihovi stoje kao visoki prag na uvodu. Oni nikako ne mogu ukrasti čitatelju samoću jer on prelazi preko praga. Potpuno sam, kao što je to učinio i pisac.

Zbog te mržnje Bošnjacima je vrlo teško da priznaju da ustvari govore srpskim jezikom, jezikom onih koje najviše preziru, i to onim kojim je govorio sam Vuk Karadžić (štokavsko narječje, ijekavski izgovor) koji je postavio osnovne norme ovog ... O tim smo temama razgovarali s Tamarom Stanišić, profesoricom engleskog i talijnskog jezika. U gostovanju na Rovinj FM-u, Stanišić je potvrdila kao najraniju dob da se dijete prvi put susretne sa stranim jezikom već nakon druge godine života, no idealna bi bila oko treće godine. Razgovor s Josipom Jovićem: Naše političke elite slijede europske direktive, a ne volju građana .

prema Srbima. Zbog te mržnje Bošnjacima je vrlo teško da priznaju da ustvari govore srpskim jezikom, jezikom onih koje najviše preziru, i to onim kojim je govorio sam Vuk Karadžić (štokavsko narječje, ijekavski izgovor) koji je postavio osnovne norme ovog ... O tim smo temama razgovarali s Tamarom Stanišić, profesoricom engleskog i talijnskog jezika.

POVEZANE KNJIGE