Najljepše bosanske bajke

Najljepše bosanske bajke - Abdagić, Haris | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Abdagić, Haris
DIMENZIJA
11,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Najljepše bosanske bajke.pdf
ISBN
2092267113084

OPIS

Zbirka sadrži pet najljepših bosanskih bajki: – Baš Čelik, – Zla maćeha, – Usud, – Titiz i Džomet, – Kabadaluk, po izboru priređivača Harisa Abdagića i Muamera Durmiševića. Neke su više, a neke manje poznate, a popraćene su i tumačenjima stranih riječi – turcizama. U njima prepoznajemo elemente europskih, ali i istočnjačkih bajki. Sadrže duh naroda koji je kroz bajke izražavao svoje boli i stradanja, zanose i oduševljenja, strahove i klonuća, …, ugrađujući u njih svoja iskustva, spoznaje i svoju životnu filozofiju.

Neke su više, a neke manje poznate ... NAJLJEPŠE PRIČE I BAJKE je očaravajuća riznica priča koju će voljeti i veliki i mali.. Zakoračite u očaravajuću zbirku najpopularnijih priča i bajki svih vremena! Pepeljuga, Čarobnjak iz Oza, Kraljević žabac, Aladin, Mala sirena i Čarobna školjka - bezvremena su to remek-djela koja svako dijete voli, ali i kojih se svaka odrasla osoba sjeća s ljubavlju. Cijena dostave HR.

hvala na kavi* *Hvala donatoru TIA* *Hvala donatoru Branimir Z.* *Hvala donatoru Tina D.* *Hvala donatoru Dušanka M. 2x* *Hvala donatoru Tomislav D.* *Hvala donatoru Davor V.* *Hvala donatoru Goran C.* *Hvala donatoru Tonči K.* *Hvala donatoru Marina Z.* *Hvala na kavi Sandra M.* *Siniša (Stjepan) G.

POVEZANE KNJIGE