Začinske biljke – stručnjak za vrt

Začinske biljke – stručnjak za vrt - Squire, David | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Squire, David
DIMENZIJA
4,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Začinske biljke – stručnjak za vrt.pdf
ISBN
7428286643024

OPIS

Kulinarske aromatične biljke, ili začinsko bilje, najstarije su i najpoznatije biljke, a u srednjovjekovno doba koristile su se za prikrivanje mirisa pokvarene hrane, kao što su jelima, koja bi inače bila neizražajna i jednolična, pridavale zanimljive okuse. Začinske biljke još uvijek se posvuda koriste i mnoge pružaju vrlo osobite okuse; ostale se dodaju kao ukras salatama, sendvičima i ostalim jelima. Ljekovite trave su također popularne i u davna vremena bile su glavni izvor ljekovitih sredstava. Danas su začinske biljke omiljene u vrtovima svih veličina i oblika. Mnoge se ujedno mogu uzgajati u posudama na balkonu ili prozorskoj dasci. Ova izuzetno ilustrirana i praktična knjiga opisuje velik raspon začinskih biljaka, od luka vlasca do đumbira. Većina je idealna za uzgajanje u umjerenim klimatskim područjima, dok su neke manje otporne i treba ih zimi zaštititi. Knjiga sadrži i metode branja, pohranjivanja i korištenja začinskih biljaka, kao i njegu i uzgoj vlastitih biljaka, bilo sjemenom, reznicama ili dijeljenjem. Mnoge biljke su ujedno idealne za rukovet vrtove, cvjetne aranžmane i pot-pourrie. Ova knjiga će obogatiti vaš vrt biljkama, kao i dodatnim osebujnim okusima vašu hranu.

Nakladnička cjelina (Stručnjak za vrt) ... Nije strašno, jer vam za ovaj projekt nije potrebna čak ni velika terasa-dovoljan je mali balkon gdje možete posaditi svoje omiljene začinske biljke koje će vam biti na dohvat ruke. Ovo je posebno zanimljiv projekat za one koji vole kuhati.

U nekim slučajevima cvjetovi začina se mogu upotrijebiti u svrhu jestive dekoracije, a to su: bazga, borač, vlasac ili ... Uz malo mašte i volje, viseći vrtovi i biljke za žardinjere učinit će svaki balkon jedinstvenim. Osim balkona i vrtova, žardinjere mogu biti ukras i terasa kafića i ulica.

POVEZANE KNJIGE