Ova priča

Ova priča - Baricco, Alessandro | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baricco, Alessandro
DIMENZIJA
9,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Ova priča.pdf
ISBN
4181194020974

OPIS

”Ova priča” doista jest priča, književni tekst koji dočarava svijet između mogućeg i sanjanog, te realnog i povijesnog. Koloplet zbivanja od pojave prvih automobila i automobilskih utrka s početka dvadesetog stoljeća u kojima se suvremenici profiliraju kao zagovornici sigurnog, starog i poznatog ili kao utopistični oduševljenici novim i, povijesna i dramatična bitka kod Kobarida u prvom svjetskom ratu koja i dandanas u Talijana izaziva teške i mučne osjećaje, samo su dio vremenskih odrednica radnje romana ”Ova priča” Alessandra Baricca, a njegovi protagonisti idu svojim usudom po Italiji, Sloveniji, Engleskoj i Americi. Obuzet strašću prema automobilskim pistama uopće, a posebno idealnom pistom koja će, ako je sagradi, simbolizirati čitav svijet, Ultimo Parri, sanja svoj životni san. Ali, san i zbilja ne poklapaju se za Ultima pa njegov san ostvaruje Elizaveta, Ruskinja koja je zbog oktobarske revolucije prebjegla u Ameriku. Ultimo, čovjek sa zlatnom sjenom i Elizaveta, žena koju nosi bezrazložna zloća prema svima s kojima se susreće. Pa ipak, i ma koliko bili suprotni, Ultimo i Elizaveta doživljavaju svoje ganuće u magičnoj, cijeloživotnoj platonskoj ljubavi. Alessandro Baricco, pisac koji je stekao slavu prvenstveno romanom “Ocean more”, i svojim osmim romanom iskazuje svoju opsesiju, tako rijetku u današnje vrijeme – Baricco ne piše knjige nego književnost.

Ova snažna priča me je rasplakala i natjerala me da se prisjetim svih srceparajućih priča koje sam čula o tome kada sam odrastala. Apsolutno je morate pogledati, to je bosanski prijedlog za Oscara i Zlatni globus", napisala je pjevačica na svom Storyju. Ova priča izmamit će vam suze radosnice.

For the last twenty years, Ova Prima has been an active partner in education with professional educational organizations, schools, and teachers, working to integrate ovaprimatological studies into the curriculum of primary, secondary, and continuing education. Ova priča nije ni komedija, ni drama, to je horor, čudan pakleni plan s mogućnošću izrastanja iz društva u kakvom živimo - riječi bivšeg ravnatelja i osnivača dviju privatnih škola Nikice Simića ne cure lako.. Dok iznosi svoju verziju retrospektive prošlosti zaslužne što mu je, kaže, sadašnjost pretvorila u vegetiranje, Simić zvuči očajnički. Dodatne informacije.

POVEZANE KNJIGE