Ova priča

Ova priča - Baricco, Alessandro | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baricco, Alessandro
DIMENZIJA
7,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Ova priča.pdf
ISBN
3812853433277

OPIS

”Ova priča” doista jest priča, književni tekst koji dočarava svijet između mogućeg i sanjanog, te realnog i povijesnog. Koloplet zbivanja od pojave prvih automobila i automobilskih utrka s početka dvadesetog stoljeća u kojima se suvremenici profiliraju kao zagovornici sigurnog, starog i poznatog ili kao utopistični oduševljenici novim i, povijesna i dramatična bitka kod Kobarida u prvom svjetskom ratu koja i dandanas u Talijana izaziva teške i mučne osjećaje, samo su dio vremenskih odrednica radnje romana ”Ova priča” Alessandra Baricca, a njegovi protagonisti idu svojim usudom po Italiji, Sloveniji, Engleskoj i Americi. Obuzet strašću prema automobilskim pistama uopće, a posebno idealnom pistom koja će, ako je sagradi, simbolizirati čitav svijet, Ultimo Parri, sanja svoj životni san. Ali, san i zbilja ne poklapaju se za Ultima pa njegov san ostvaruje Elizaveta, Ruskinja koja je zbog oktobarske revolucije prebjegla u Ameriku. Ultimo, čovjek sa zlatnom sjenom i Elizaveta, žena koju nosi bezrazložna zloća prema svima s kojima se susreće. Pa ipak, i ma koliko bili suprotni, Ultimo i Elizaveta doživljavaju svoje ganuće u magičnoj, cijeloživotnoj platonskoj ljubavi. Alessandro Baricco, pisac koji je stekao slavu prvenstveno romanom “Ocean more”, i svojim osmim romanom iskazuje svoju opsesiju, tako rijetku u današnje vrijeme – Baricco ne piše knjige nego književnost.

Propuštene emisije gledaj besplatno na NOVATV "Vele da se dušom svira, neki put nitko ništa ne sluša, žure, puše, kiša, tmurno, a neki put te obasipaju svim ... Ova Vlada godinama priča da se snažno bori protiv nasilja nad ženama. I onda se dogodi slučaj Jakelić Rok od tri mjeseca za prijavu spolnog uzemiravanja bizarno je prekratak; pravobraniteljica godinama traži izmjene zakona VALENTININA PRIČA.

Imala sam 21 godinu kada mi je postavljena dijagnoza raka jajnika. Prije točno godinu dana moja tada jednogodišnja djevojčica dobila je temperaturu.

POVEZANE KNJIGE