Levijatan

Levijatan - Auster, Paul | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Auster, Paul
DIMENZIJA
5,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Levijatan.pdf
ISBN
1277786816890

OPIS

Klasični krimić s pričom koja je do 11. rujna mnogima izgledala sasvim nevjerojatna! Novo čitanje slavnog Austerovog romana ”Levijatan”, prvi puta objavljenog još prije petnaest godina, fascinira ponajprije snažnom proročkom dimenzijom. Jer sasvim je sigurno da u novijoj američkoj književnosti ne postoji roman koji bi bolje opisao mehanizme američke politike, koja neumitno na sebe privlači sjeme terorizma. Glavni Austerov romaneskni lik je Benjamin Sachs koji knjige zamjenjuje eksplozivom. Auster, naravno, svog junaka ne zamišlja kao avionskog bombaša (to je 1994. napravio Tom Clancy u romanu ”Izvršene naredbe!”) Posve neslučajno, druga romaneskna linija bavi se seksom koji postaje jedina stvarna dominanta američkog društva. Bilo kakav pokušaj da muškarac i žena žive zajedno je nemoguć, pogotovo unutar obitelji, koja unatoč svemu, institucionalno izumire, što je samo simptom svijeta kojim vlada opća ispraznost i izgubljenost, a čiji se likovi upuštaju u ljubavi unaprijed osuđene na propast, kao i u mnoštvo promiskuitetnih veza u potrazi za kratkoročnim bijegom od užasa koji ih okružuje. Kao i u svojim drugim romanima, u ”Levijatanu” je Paul Auster ponovno ispremiješao fikciju i fakciju, stvarne događaje je umotao u celofan izmaštanih života, a realne likove doveo u situaciju da oblikuju sudbine izmišljenih ljudi. Još spretnije koristi tragove stvarnosti kako bi ispričao jednu priču koja je do 11. rujna mnogima izgledala sasvim nevjerojatna. Auster je svoj Levijatan umotao u celofan klasične kriminalističke priče, no ovaj je roman ponajprije velika metafora o čudovišnom, tragičnom društvu koje neumitno propada.

U Knjizi svete magije Abra-Melina maga naveden je kao jedan od četiri glavna demona, uz Lucifera, Sotonu i Beliala. Leviathan (/ l ɪ ˈ v aɪ. ə θ ən /; לִוְיָתָן, Līvəyāṯān) is a mythical creature with the form of a sea serpent in Judaism.It is referenced in several books of the Hebrew Bible, including Psalms, the Book of Job, the Book of Isaiah, and the Book of Amos; it is also mentioned in the apocryphal Book of Enoch..

srijeda 20.6.2018. Sud u Osijeku na godinu dana zatvora osudio čovjeka koji je ubio mače ciglom Opis - LEVIJATAN ili Građa, oblik i moć crkvene i građanske države "Onaj tko treba vladati čitavom nacijom, taj mora čitati u samome sebi, ali ne ovoga ili onoga pojedinog čovjeka, već ljudski rod." Levijatan je i veličanstveno književno dostignuće i najveće djelo političke filozofije na engleskom jeziku. LEVIJATAN OBJAVIO IZNIMNO UZNEMIRUJUĆU SNIMKU: Mladić dozvao psa, pomazio ga pa u njega svom snagom zario nož 15:02 29.12.2018 Svijet BRUTALNO ZLOSTAVLJANJE Studentski časopis Mali Levijatan svoje je prvo izdanje doživio 2006.

POVEZANE KNJIGE