Renesansa

Renesansa - Pelc, Milan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pelc, Milan
DIMENZIJA
11,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Renesansa.pdf
ISBN
3117562486931

OPIS

640 stranica teksta 620 ilustracija (crno bijelih i u koloru) U nizu sintetskih pregleda hrvatske povijesti umjetnosti ova knjiga obuhvaća razdoblje od oko 1450. do oko 1600., koje se u kulturnoj povijesti označava renesansnim. U knjizi je iscrpno i sintetski prikazana umjetnička građa prema vrstama, a na temelju do sada provedenih i publiciranih istraživanja domaćih i stranih znanstvenika – povjesničara umjetnosti. S bogatim ilustracijskim materijalom i arhitektonskim nacrtima knjiga daje cjelovit pregled renesansne umjetničke i umjetnoobrtne baštine u Hrvatskoj, te sažet osvrt na djelovanje umjetnika hrvatskoga podrijetla izvan domovine. Poglavlja knjige:Uvod I. Gradovi i građevine II. Skulptura III. Zlatarstvo IV. Slikarstvo V. Schiavoni VI. Knjižna umjetnost Popis literature Povjesničar umjetnosti dr. sc. Milan Pelc, znanstveni savjetnik, ravnatelj Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu, naslovni docent na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Do sada je objavio desetak znanstvenih knjiga i više desetaka znanstvenih i stručnih članaka u domaćim i međunarodnim publikacijama.

Visoka renesansa se širi iz Rima u celu Evrope. Među apsolutističkim monarhijama glavnih evropskih država u svom bogatstvu, raskoši, feudalnih poseda, tuđih kmetova i opljačkanih vrednosti, prednjače kraljevi francuskih dinastija. Renesansa u Dubrovniku od 2005.

Ovo razdoblje je promijenilo svijet i okrenulo fokus s nadljudskog, sakralnog i duhovnog na čovjeka. Renesansa je naglasila slobodu, otvorenost, širokoumnost i okretanje prema znanosti s ciljem ponovnog oživljavanja antike. Tvrtka Renesansa d.o.o.

POVEZANE KNJIGE