Programiranje na jeziku C#

Programiranje na jeziku C# - Liberty, Jesse | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Liberty, Jesse
DIMENZIJA
10,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Programiranje na jeziku C#.pdf
ISBN
6317617285020

OPIS

C# je jednostavan, objektno i komponentno orijentisan programski jezik sa sigurnim tipovima, pogodan za pisanje aplikacija za Internet. Četvrto izdanje knjige Programiranje na jeziku C#iskusnim profesionalcima pruža informacije koje su im neophodne da bi postali produktivniji. Prvi deo knjige sadrži kratak vodič kroz osnove sintakse jezika C# – u njemu su predstavljene rezervisane reči i koncepti zbog kojih su C# i .NET efikasna okruženja za pravljenje Windowsovih i Web aplikacija. Između ostalog, u prvom delu su opisani: – Klase i objekti – Nasleđivanje i polimorfizam – Preklapanje operatora – Generički šabloni, kolekcije i iteratori – Strukture i interfejsi – Rad sa znakovnim nizovima i regularni izrazi – Obrada izuzetaka i grešaka – Delegati i događaji U drugom delu, čitaoci će naučiti da koriste C# u tri ključna razvojna okruženja – ASP.NET, .NET Windows Forms i ADO.NET – kako bi mogli da prave programe za Windows i Web,uključujući aplikacije koje koriste okruženje izabranog Web čitača i standardne Web servise. U trećem delu, čitaoci će naučiti da kombinuju raznovrsne mogućnosti .NET Frameworka kako bi upravljali programskim sklopovima, radili s metapodacima, prenosili objekte preko granica procesa i računara, koristili niti, upravljali tokovima podataka i integrisali postojeće Windows API i COM objekte u .NET okruženju. Sva objašnjenja i primeri odnose se na Visual Studio 2005, .NET Framework 2.0 i verziju 2.0 jezika C#.

Ovom tehnologijom pokriven je obiman skup klasa koje se koriste u programiranju različitih tipova aplikacija. Prva verzija C# iz današnje perspektive bi izgledala jako osnovno i bez značajki. Mogao se pisati kod i to je više-manje bilo sve.

Osnove C# programiranja - Deo jedan - PDF. Osnove C# programiranja - Deo dva - PDF.

POVEZANE KNJIGE