S Tinom

S Tinom - Ujević, Ante | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ujević, Ante
DIMENZIJA
8,40 MB
NAZIV DATOTEKE
S Tinom.pdf
ISBN
2339610805628

OPIS

Sjećanja 1945. – 1955.Zar ima i jedan pjesnik na svijetu koji je doživio takvo poštovanje i ljubav? Knjiga koju držite u ruci upravo govori o takvom gospodstvu duha i velikog pjesnika i njegova mladog prijatelja Ante Ujevića, kojemu je jedini interes u druženju s Tinom, bio i ostao, ljepota Tinova genija. Ne samo da Ante Ujević zna, kao vrsni agronom, izdvojiti i ostaviti za sjeme plemenite i rijetke vrste bilja, on točno, kad je u pitanju Tin, zna proniknuti u samo zrno iz kog je nastala njegova poezija. I uvijek dok citira Tina, on nam zapravo nastoji prenijeti samo sjeme Tinove ljepote. Doista, čudesan pjesnik — agronom: sav zagledan u oblake, no s obje noge čvrsto u prašini zemlje.”

kola Međužupanijske lige protiv Mladosti iz Kometa nije nastupio. Priredba S Tinom u Vrgorcu proteklih je godina trajala tjedan dana s više programa, koncerata i kazališnih gostovanja, ove godine ima još samo jedan program - u petak 6. srpnja pred Tinovom kulom u 21 sat je pjesnička večer na kojoj će nastupiti Drago Čondrić, Ernest Fišer i Milko Valent - tri autora koji su dobili nagradu "Tin Ujević ... Kada idem van najčešće idem s curama i Tinom, ali i njegovim frendovima".

Raditi s Tinom na koncertima je najviše što se kao izvođač može postići. Sjećam se trenutka kada mi se dogodio 'klik'.

POVEZANE KNJIGE