S Tinom

S Tinom - Ujević, Ante | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ujević, Ante
DIMENZIJA
12,24 MB
NAZIV DATOTEKE
S Tinom.pdf
ISBN
8366627829827

OPIS

Sjećanja 1945. – 1955.Zar ima i jedan pjesnik na svijetu koji je doživio takvo poštovanje i ljubav? Knjiga koju držite u ruci upravo govori o takvom gospodstvu duha i velikog pjesnika i njegova mladog prijatelja Ante Ujevića, kojemu je jedini interes u druženju s Tinom, bio i ostao, ljepota Tinova genija. Ne samo da Ante Ujević zna, kao vrsni agronom, izdvojiti i ostaviti za sjeme plemenite i rijetke vrste bilja, on točno, kad je u pitanju Tin, zna proniknuti u samo zrno iz kog je nastala njegova poezija. I uvijek dok citira Tina, on nam zapravo nastoji prenijeti samo sjeme Tinove ljepote. Doista, čudesan pjesnik — agronom: sav zagledan u oblake, no s obje noge čvrsto u prašini zemlje.”

srpnja pred Tinovom kulom u 21 sat je pjesnička večer na kojoj će nastupiti Drago Čondrić, Ernest Fišer i Milko Valent - tri autora koji su dobili nagradu "Tin Ujević ... Kada idem van najčešće idem s curama i Tinom, ali i njegovim frendovima". Ipak, glumica se nije mogla sjetiti koji joj je bio najbolji izlazak do sada komentirajući: "Ne mogu izdvojiti samo jedan, ako se znaš zabavljati uvijek ti je dobro". Tradicionalno, 05.

Facebook grupa Nina i Tino ∙ Profil Klett okuplja više od 1000 učiteljica i učitelja razredne nastave. - S Tinom i Amazonie proživljavam drugu mladost - rekao je Vincent, koji je s atraktivnom mulatkinjom iz Toulousea u braku dvije godine. Njegova prva supruga je talijanska glumačka diva Monica Bellucci (56), s kojom ima kćeri Devu (16) i Leonie (10). Jovičić je na prvom od šest kola CRO GYM lige u Zagrebu zauzeo peto mjesto s 13,200 bodova, dohvatio B normu za nastup u Dohi u kojoj će hrvatske boje braniti zajedno s Tinom Srbićem, Aurelom Benovićem, Filipom Udeom i Jakovom Vlahekom.

POVEZANE KNJIGE