Grad Božji

Grad Božji - Doctorow, E. L. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Doctorow, E. L.
DIMENZIJA
8,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Grad Božji.pdf
ISBN
8993818375339

OPIS

Remek-djelo jednog od najvažnijih suvremenih američkih pisaca. U svojoj radnoj bilježnici njujorški romanopisac hvata sadržaj vlastite preopterećene svijesti: skice za priče, izvješća o ljubavnim aferama, zapisi o značenjima omiljenih hitova, ideje za filmove, opsjednutost zakonitostima svemira.On je doslovno odlagalište glavnih ideja i povijesnih katastrofa svoga vremena. U tom trenutku nailazi na priču za koju vjeruje da bi mogla postati njegov novi roman: nestao je veliki, mjedeni križ koji je visio iza oltara u crkvi svetog Timoteja, ruševnoj nadbiskupskoj crkvi u donjem dijelu Manhattana… da bi se, još zagonetnije, pojavio na krovu sinagoge na Upper West Sideu. Nepokorni župnik i mlada rabinka koja vodi sinagogu pokušavaju otkriti tko je i zašto počinio taj čudan čin dvostrukoga svetogrđa. Sprijateljujući vlastite likove, romanopisac otkriva da su za slučaj neobično važne njihove osobne borbe s vlastitim tradicijama. U njegovu bilježnicu slijevaju se snimljeni intervjui, razmišljanja, prve skice… i dok se pridružuje svećenicima u traganju za rješenjem zagonetke, istraga se širi na brojne živopisne likove među kojima su znanstvenici, ministri, biskupi, preživjeli iz Holokausta, teolozi, novinari New York Timesa, ljudi iz svijeta filma i estradne zvjezdice – čime se istraga pretvara u potragu za iskonskom duhovnošću na kraju jednog izmučenog stoljeća. Hrabro balansirajući između sakralnog i svjetovnog, ispunjen prizorima i zvucima New Yorka, Grad Božji, roman E. L. Doctorowa, jednog od najvažnijih suvremenih američkih pisaca, zapanjujuće inventivno remek-djelo spašava čitatelje željne originalne i beskompromisne proze.

De civitate Dei (puni naslov: De Civitate Dei contra Paganos ; doslovno: "O Državi Božjoj protiv pagana") je knjiga na latinskom jeziku koju je 420-ih objavio znameniti kršćanski teolog Aurelije Augustin u kojoj iznosi temelje kršćanske filozofije . Grad Božji: Biblioteka: V.B.Z. Opis proizvoda.

Beži, i nikad nećeš pobeći." Vratolomno montiran, snimljen uglavnom kamerom iz ruke i bez umjetne rasvjete, s brojnim naturščicima u velikim ulogama, brutalan, zastrašujuć, prošaran crnim humorom, nakrcan dobrim zapažanjima, portretima i skicama društva i pojedinaca, Božji grad nije film kojemu je cilj razonoditi i razveseliti, ali jest film koji bez samodopadnosti ... Divote se govore o tebi, grade Božji!" Riječ Sion javlja se više od 150 puta u Bibliji i u osnovi označava utvrdu. U Bibliji je Sion i Davidov i Božji grad.

POVEZANE KNJIGE