Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon

Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon - Sokolić, Ivan | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sokolić, Ivan
DIMENZIJA
3,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki vinogradarsko – vinarski leksikon.pdf
ISBN
7553051294686

OPIS

82 fotografije grožđa 23 slike bolesti i štetnika na vinovoj lozi 130 slika vinograda, podruma i shema zemljopisnih karata vinorodnih područja U 2.000 natuknica objašnjeno je više od 4.000 pojmova iz međusobno ovisnih znanstvenih i stručno praktičnih disciplina s područja vinogradarstva i vinarstva i to ne samo iz ampelografije i enologije već i brojnih drugih područja: povijesnih, mitoloških, religijskih, zemljopisnih, bioloških i tehničkih do mjernih, jezičnih itd U sažetom obliku prikazan je razvojni put vinogradarstva i vinarstva u svijetu i u hrvatskim vinogradarskim podregijama, te utjecaj grožđa i vina i njihovih proizvoda na gospodarski, zdravstveni, društveni i uopće kulturni život pojedinca i naroda. Kratak životopis naših i stranih znanstvenika i stručnjaka za služnih za razvoj vinogradarske i vinarske znanosti i proizvodnih postupaka kod nas, odnosno onih koji su znanstveno i praktično pridonijeli ovoj djelatnosti u svijetu, dio su sadržaja koji će za čitatelja koji zna da su teme o kojima se u leksikonu ra spravlja neiscrpne, a da je naše znanje i vrijeme da ih spoznamo ograničeno. Uvez: tvrdi platneni s plastificiranim ovitkom, zlatotisak na koricama i hrptu.

grmoliko jagodasto voĆe sadnja, gojenje i priprema za trgovinu 40.00 kn. atlas drveĆa i grmlja 120.00 kn.

U postojećoj vinogradarsko-vinarskoj literaturi, na srpkom govornom području, postojala je praznina u bližim određivanjima i tumačenjima reči i pojmova koji se koriste u vinogradarstvu i vinarstvu. Ova knjiga je prvi pokušaj da se ta praznina popuni. Urednik je i autor glavnine tekstova u »Zlatnoj knjizi o vinu« (Rijeka, 1976.), slijedi Prvi vinogradarsko vinarski leksikon (Rijeka, Vitagraf, 1992.

POVEZANE KNJIGE