Igra staklenim perlama

Igra staklenim perlama - Hesse, Hermann | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hesse, Hermann
DIMENZIJA
12,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Igra staklenim perlama.pdf
ISBN
4890450952475

OPIS

Igra staklenim perlama često se tumači kao tvorevina u tradiciji književnih utopija i njemačkoga razvojnog romana. To djelo, međutim, nije u potpunosti ni jedno ni drugo. Entwicklungsroman, od Goetheova Wilhelma Meistera do Mannove Čarobne igre, usredotočuje se na životna iskustva lika koji je osmišljen u duhu individualizma. Njegova je biografska putanja zamišljena tako da dodiruje što šire područje ljudske empirije: društvene, erotičke, znanstvene, umjetničke. Životopis Hesseova junaka Josefa Knechta, međutim, temelji se na razmjerno uskom izboru iz zaliha iskustva. Umjesto raznolikosti u uspjesima, sukobima, dvojbama i razrješenjima, ovdje uvelike vlada miran životni tijek, usmjeren ispočetka na dokučiv cilj. Stoga Hesseovo djelo zanemaruje živost zbivanja (koja se i u mnogim modernim romanima pojavljuje kao relikt tradicionalnog oblika intrige) u korist tekstualnog ustroja, koji opisima i razgovorima pridodaje obilje esejističkih razmatranja. Igra je lirski spomenik čovjeku koji misli i živi u kategorijama igre, a ne u kategorijama suvremenog komercijaliziranog svijeta.

Promatram igru prirode i ćutim zagrljaj znanosti, literature i slikarstva, susret Einsteina, Hessea i Picassoa na kopreni praskozorja. Herman Hesse IGRA STAKLENIM PERLAMA. Vaša košarica je prazna.

Moguća izrada po narudžbi. Narudžbe na: [email protected] ili na tel:063453046 Nakit,umjetničke slike,lampe ... Igra Staklenih Perli however did have a unique visionary aura about them, in a mostly instrumental rock music with open ended riffing space drives awash with electric cosmic energy.

POVEZANE KNJIGE