Pravi se da ovo nisi vidio

Pravi se da ovo nisi vidio - Šalković, Hrvoje | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković, Hrvoje
DIMENZIJA
11,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravi se da ovo nisi vidio.pdf
ISBN
5847732536338

OPIS

Dobitnik književne nagrade V.B.Z. – Večernji list za najbolji neobjavljeni roman u 2006.Nagrađeni roman ”Pravi se da ovo nisi vidio” Hrvoja Šalkovića (Zagreb, 1973.) mnogo što duguje on the road poetici, tradiciji pustolovnog romana, newagerskim ideologijama i hedonističko-zapadnjačkim ritualima urbane svakodnevice u najširem smislu. Premda se u podnaslovu neobuzdano poziva na to, doktrini turističkih agencija ipak izrazito nenaklonjeno, zapravo antiturističko štivo za svoj cilj ima putovanje kao strategiju kojoj valja podčiniti svako stajanje na mjestu, dok život prolazi mimo nas. Domagoj Krugman, glavni lik romana, tipičan je luzer – on taksira bogate bezveznjake u Melbourneu (ili bilo kojem gradu na svijetu) i trati svoj život naoko ni prema čemu upravljen, pati od kroničnog socijalnog nepovjerenja i rutinske životne inercije. Sve dok u njegov život ne uleti Charlie, guba frajer koji ga vodi na putovanje Zapadom. Jedini orijentir koji imaju na tom putu jest bijeg od dosade i obračun s njom kada pokuša zagospodariti. Energizam ovog romana ceste, neobuzdani rock ritmovi, literarne i glazbene asocijacije, stav da život uglavnom nema smisla čekaš li ga da dođe, te uspjeli mudrosni podteksti mitologiziraju i hrabre čovjekove pokušaje da otkrije ono uspavano ja koje čuči u njemu dok ga nešto ne pokrene. Kilometri koji ostaju za njim, otvaraju mu one koje su ispred njega. Životna filozofija Šalkovićevih likova neosporno će privući čitatelje, kao i, uostalom, neosporni autorovi literarni dometi.

- Večernji list za najbolji neobjavljeni roman u 2006. Nagrađeni roman "Pravi se da ovo nisi vidio" Hrvoja Šalkovića (Zagreb, 1973.) mnogo što duguje on the road poetici, tradiciji pustolovnog romana, newagerskim ideologijama i hedonističko-zapadnjačkim ritualima urbane svakodnevice u najširem smislu. Pravi se da ovo nisi vidio roman je ceste u kojem se odmotava vrpca putovanja i hedonističkih avantura Domagoja, bivšeg taksista, australskog Hrvata, čiji je pasivni život bio uronjen u rutiniziranu, profanu svakodnevicu koju se naglo prekida zahvaljujući slučajnom susretu s Charliejem, pustolovom s vizijom, čijem golemom životnom ... IZPOSOJA E-KNJIG V KNJIŽNICI.

Alternativa Forum > Metafizika i duhovnost > Duhovnost "Pravi se da ovo nisi vidio" Korisničko Ime: Zapamti me! Lozinka: Alternativa Forum. PRAVI SE DA OVO NISI VIDIO. 39,00 kn nije dostupno.

POVEZANE KNJIGE