Pravi se da ovo nisi vidio

Pravi se da ovo nisi vidio - Šalković, Hrvoje | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šalković, Hrvoje
DIMENZIJA
3,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Pravi se da ovo nisi vidio.pdf
ISBN
9386013491232

OPIS

Dobitnik književne nagrade V.B.Z. – Večernji list za najbolji neobjavljeni roman u 2006.Nagrađeni roman ”Pravi se da ovo nisi vidio” Hrvoja Šalkovića (Zagreb, 1973.) mnogo što duguje on the road poetici, tradiciji pustolovnog romana, newagerskim ideologijama i hedonističko-zapadnjačkim ritualima urbane svakodnevice u najširem smislu. Premda se u podnaslovu neobuzdano poziva na to, doktrini turističkih agencija ipak izrazito nenaklonjeno, zapravo antiturističko štivo za svoj cilj ima putovanje kao strategiju kojoj valja podčiniti svako stajanje na mjestu, dok život prolazi mimo nas. Domagoj Krugman, glavni lik romana, tipičan je luzer – on taksira bogate bezveznjake u Melbourneu (ili bilo kojem gradu na svijetu) i trati svoj život naoko ni prema čemu upravljen, pati od kroničnog socijalnog nepovjerenja i rutinske životne inercije. Sve dok u njegov život ne uleti Charlie, guba frajer koji ga vodi na putovanje Zapadom. Jedini orijentir koji imaju na tom putu jest bijeg od dosade i obračun s njom kada pokuša zagospodariti. Energizam ovog romana ceste, neobuzdani rock ritmovi, literarne i glazbene asocijacije, stav da život uglavnom nema smisla čekaš li ga da dođe, te uspjeli mudrosni podteksti mitologiziraju i hrabre čovjekove pokušaje da otkrije ono uspavano ja koje čuči u njemu dok ga nešto ne pokrene. Kilometri koji ostaju za njim, otvaraju mu one koje su ispred njega. Životna filozofija Šalkovićevih likova neosporno će privući čitatelje, kao i, uostalom, neosporni autorovi literarni dometi.

Rather than enjoying a fine PDF as soon as a cup of coffee in the afternoon, instead they juggled afterward some harmful ... Acces PDF Pravi Se Da Ovo Nisi Vidio File Type Pravi Se Da Ovo Nisi Vidio File Type|courieri font size 12 format If you ally habit such a referred pravi se da ovo nisi vidio file type book that will find the money for you worth, get the unconditionally best seller from us currently from several preferred authors. Buy Pravi se da ovo nisi vidio by Šalković, Hrvoje online on Amazon.ae at best prices. Fast and free shipping free returns cash on delivery available on eligible purchase. PRAVI SE DA OVO NISI VIDIO by hrvoje šalković (18738) - SJEDIM NA BARSKOM STOLCU u aerodromskom restoranu i čekam da ugodan ženski glas s razglasa objavi ukrcavanje u avion koji leti prema Rio de Janei-ru.

Nagrađeni roman Pravi se da ovo nisi vidio Hrvoja Šalkovića mnogo što duguje on the road poetici, tradiciji pustolovnog romana, newagerskim ideologijama i hedonističko-zapadnjačkim… OBAMA, PRAVI SE DA OVO NISI VIDIO! Starija kći bivšeg predsjednika SAD-a odlično se snašla na fakultetu: Ruke su bile posvud na zgodnom kolegi... Pisanjem se bavi od 2002. i dosad je objavio osam romana (Pala karta, Pravi se da ovo nisi vidio, Zec na mjesecu, Oko cucka pa na mala vrata, Kombinacija d.o.o., Nulti meridijan, Valcer protiv Eintrachta i Nova mis Cilea) i dve zbirke kratkih prica (com.panci com.obojci i Ne primamo vilenjake). Hrvoje Šalković, Pravi se da ovo nisi vidio, V.B.Z., Zagreb, 2006 .

POVEZANE KNJIGE