Historijska čitanka 1

Historijska čitanka 1 - Jergović, Miljenko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović, Miljenko
DIMENZIJA
4,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Historijska čitanka 1.pdf
ISBN
6937095775925

OPIS

Kultna knjiga Miljenka Jergovića – subjektivna povijest jednog vremena, zemlje i grada… Ova knjiga ne govori o stvarnim događajima, nego o sjećanju na stvarne događaje i o strategiji zaboravljanja. U njoj postoje krivo zapamćena imena i godine, neki su gradovi postali drugim gradovima, a s novčanica su nestala lica zeničkih topioničara i pojavila se lica husinskih rudara. Vjerojatno postoji neko pravilo prema kojem čovjek pamti i zaboravlja, ali budući da su priče o sjećanju obično historija ili fikcija, izbjegavamo misliti o takvim pravilima. Historijska čitanka nije ni historija, ni fikcija, nego je popis onoga što još uvijek postoji kao inventar jedne posve subjektivne povijesti grada, zemlje i vremena. Kao i svaki popis, tako bi i ovaj trebao težiti preciznosti. On ništa ne uljepšava, ne obrađuje i ne osmišljava, nego nabraja, sve dok ima što nabrajati. U njemu ima ponavljanja, i onih emocija kojih bi se sramila svaka ozbiljna priča o vremenu, ali ih se ne srame porodični albumi s fotografijama. Historijska čitanka zapravo je porodični album jer se čovjek uvijek familijarizira s ljudima u vremenu koje je prošlo i koje si želi objasniti.

Ova knjiga ne govori o stvarnim događajima, nego o sjećanju na stvarne događaje i o strategiji zaboravljanja. Mobilna mreža: 1,23kn/min Kategorije U svim kategorijama Računala i periferija TV, mobiteli i elektronika Bijela tehnika i kućanski aparati Oprema za bebe Uređenje doma Vrt i alati Auto - moto Sport i dodaci prehrani Moda Knjige Parfumerija i drogerija Igračke Školski program Čarolija blagdana Miljenko Jergović: Historijska čitanka 1 (KJ1) Dobrodošli na stranice Antikvarijata Biblos, Palmotićeva 28, Zagreb (križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice) Dimenzije: 12,00 x 20,00 cm.Opseg: 219 stranica.Uvez: meki, plastificirani.Stanje knjige: vrlo dobro.Biblioteka Ambrozija, knjiga 150.O knjizi:Ova knjiga ne govori o stvarnim događajima, nego o sjećanju na stvarne događaje i o strategiji zaboravljanja.U njoj postoje krivo zapamćena imena i godine, neki su gradovi postali dr… JEDAN JE HASE Neki je Dubrovčanin 1960. godine stigao u Sarajevo studirati pravo.

A sigurno u to vrijeme nije bio jedini. Tih se godina govorilo da Dubrovnik gravitira Sarajevu, isto kao što Banja Luka gravitira Zagrebu, a Tuzla Beogradu. "Historijska čitanka" nije ni historija, ni fikcija, nego je popis onoga što još uvijek postoji kao inventar jedne posve subjektivne povijesti grada, zemlje i vremena.

POVEZANE KNJIGE