Najveće kulture svijeta: Grčka

Najveće kulture svijeta: Grčka - Regulier, Catherine | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Regulier, Catherine
DIMENZIJA
8,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Najveće kulture svijeta: Grčka.pdf
ISBN
6878284651153

OPIS

Kako treba prilaziti grčkim spomenicima? Treba li ih promatrati istim znatiželjnim, ali i površnim pogledom kao bavarske kraljevske dvorce, Westminstersku opatiju ili egipatske piramide? Jamačno ne, jer grčke građevine za nas nisu tek običan estetski prizor. Promatrali ih mi na licu mjesta ili im se divili na fotografijama, riječ je uvijek o putovanju k izvorištima. Što se tiče izvorišta europske civilizacije – tog važnog pitanja u odnosu na njezinu sadašnju krizu – suprotstavljaju se dvije velike teorije. Prema prvoj europska kultura proizlazi iz kršćanstva koje opet ima izvorište u judaizmu. Shodno tome naše bi predodžbe o moralu i vrlini proizlazile najvećim dijelom iz takozvanoga judaističkog kršćanstva čiji su najvažniji spisi Stari i Novi zavjet. Tu je riječ ponajprije o moralnim i vjerskim vrijednostima. Druga teorija kaže kako konstitutivni elementi naše kulture i našega društva proizlaze iz Rima i posebno iz Grčke. Grci su utemeljili znanosti, ponajprije matematiku i logiku, a Rimljanima dugujemo pravo i zakone.

Zagreb , Grad Zagreb Vrsta oglasa : Ponude ... Najveće kulture svijeta - Islam Egipat Grčka, Stari Grad, 20 KM, nove knjige, Islam Grčka Egipat Za korištenje OLX.ba potrebno je da uključite JavaScript u Vašem Internet pregledniku, ili da instalirate novu verziju Internet preglednika. Najveće praktično zemljopisno otkriće bilo je otkriće moreplovca Eudoksa iz Kizika (oko 115. g.

Sue Townsend. Žena koja je legla u krevet na godinu dana ...

POVEZANE KNJIGE