Mehanika i toplina

Mehanika i toplina - Kulušić, Petar | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kulušić, Petar
DIMENZIJA
9,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Mehanika i toplina.pdf
ISBN
7921090073593

OPIS

Udžbenik fizike za studente Fakulteta elektrotehnike i računarstva.U udžbeniku je obrađeno gradivo iz mehanike, mehanike fluida i topline. Obrada nastavnih sadržaja prilagođena je suvremenim tendencijama u nastavi fizike. Uz makroskopski opis, pojave su, gdje god je bilo moguće, tumačene i mikroskopski tj. uzeta je u obzir atomistička struktura materijala. Naročito je naglašeno kinetičko-molekularno objašnjenje toplinskih pojava. Mnogi sadržaji ilustrirani su primjerima. Na kraju su svakog poglavlja pitanja i zadaci za uvježbavanje gradiva, kao i mnoga pitanja s usmenih ispita iz fizike. U ovom devetom, prerađenom izdanju osuvremenjen je metodički pristup pojedinim temama. To se posebno odnosi na preinake dijelova knjige u kojima se tretiraju masa i težina u nerelativističkoj fizici te masa, energija i količina gibanja u relativističkoj fizici.

cookie) da bi se korisnicima prikazao dinamičan i personaliziran sadržaj, te su oni nužni za ispravan rad. Ako nastavite pregledavati ove stranice, kolačići će biti korišteni u suradnji s vašim preglednikom Weba. II Mehanika i toplina Petar Kulišić.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Mehanika i toplina . Permalink: http://skupnikatalog.nsk.hr/Record/fer.KOHA-OAI-FER:742: Glavni autor: U udžbeniku je obrađeno gradivo iz mehanike, mehanike fluida i topline.

POVEZANE KNJIGE