Enciklopedija gljiva

Enciklopedija gljiva - Božac,Romano | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Božac,Romano
DIMENZIJA
4,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Enciklopedija gljiva.pdf
ISBN
2951112077958

OPIS

1190 vrsta opisanih gljiva, 600 str., 833 slike u boji, 740 vrsta slikanih gljiva. Enciklopedija gljiva je sistematski sažet projekt u dva dijela, koja slikom i opisom predstavlja tisuće vrsta gljiva. U prvom dijelu brojni crteži zorno prikazuju morfologiju gljiva iz razreda Basidiomycetes, rast micelija, razvojni ciklus, primordij (pup) i formiranje plodišta gljiva. Sistematski su opisane vrste gljiva iz obitelji Amanitaceae, Agaricaceae, Pluteaceae, Coprinaceae, Bolbitiaceae, Strophariaceae, Cortinariaceae, Entolomataceae i Tricholomataceae. – na slikama se vjerno vide nijanse boja i morfološki detalji nužni za pravilnu determinaciju i proučavanje gljiva – brojni crteži zorno prikazuju morfologiju gljiva, rast micelija, razvojni ciklus, primordij (pup) i formiranje plodišta gljiva – uz tehnički besprijekorne fotografije dodan je detaljan opis svake od prikazanih vrsta, njihove karakteristike, razlikovne osobine, nazivi pod kojima se pojavljuju u stručnoj literaturi i među pukom, osobitosti vanjskog izgleda, mesa i spora, kemijske reakcije, opise staništa na kojima rastu i uporabljivost – izvrstan priručnik za sve koji se amaterski ili stručno žele baviti gljivama

Ilustracija: Da - u boji. Izdavač: Školska knjiga Dostupnost: do 7 dana Gljive enciklopedija Ova je knjiga nezamjenjiv vodič kroz brojne vrste gljiva, Enciklopedija o gljivama je sveobuhvatan zapis o svakom poznatom rodu gljiva sjeverne i srednje Europe.

Sadrži 1190 vrsta opisanih gljiva na 600 stranica i 833 slike u boji! Na slikama se vjerno vide nijanse boja i morfološki detalji nužni za pravilnu determinaciju i proučavanje gljiva. Brojni crteži zorno prikazuju morfologiju gljiva, rast ... Drugi volumen Enciklopedije gljiva sustavski zaokružuje svijet gljiva s 1360 izvornih slika u boji i 370 crteža .

POVEZANE KNJIGE