Izabrana djela Slobodana Šnajdera I Smrtopis: drame

Izabrana djela Slobodana Šnajdera I Smrtopis: drame - Šnajder, Slobodan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šnajder, Slobodan
DIMENZIJA
8,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Izabrana djela Slobodana Šnajdera I Smrtopis: drame.pdf
ISBN
4852445533015

OPIS

Knjiga o sitnom. Kaspariana. Smrtopis.

Studija se otvara faustovskom temom počev […] Memoarska proza 'Umrijeti u Hrvatskoj' jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih pisaca i intelektualaca Slobodana Šnajdera u pet eseja progovara ne samo o Hrvatskoj danas i jučer već i o samome Šnajderu, o njegovu odnosu prema ocu i majci, prijateljima, književnosti i, naravno, o pisanju njegova nagrađivanog i prevođenog romana 'Doba mjedi'. Studija Hijazam i hipostaza predstavlja u pet tematskih grupa nekoliko domaćih i nemačkih pisaca i njihovih odabranih dela, Slobodana Šnajdera i Getea, Encensbergera i Popu, Vagnera i P. Miloševića, Kelera i Andrića, T.

kao drama smrti, nema nikakve sumnje tko je bio uvučen pod maske ... Ja sam usporedio dvije drame s glumicama kao glavnim likovima: Nevjestu od vjetra Slobodana Šnajdera i Karolinu Nojber Nebojše Romčevića. Govoreći o didaskalijama u suvremenim dramama s cijeloga BCHS područja, Sava Anđelković osvrnuo se i na Šnajdera, Gavrana, Ivanu Sajko, Filipa Šovagovića te Miljenka Jergovića. Tragedija žene kao žrtve rataTakođer je očito da je jedna tema iznimno zanimljiva svijetu: tragedija žene jer najizvođenije drame (Žena-bomba, Slike Marijine i Zmijin svlak) govore o ženi -bilo kao žrtvi silovanja, bilo kao žrtvi rata.Zmijin svlak Slobodana Šnajdera drama je o Bosanki silovanoj usred rata koja ne želi roditi zmiju ... Od praizvedbe Tragedije mozgova 1927.

POVEZANE KNJIGE