Disleksija – sto godina disleksije

Disleksija – sto godina disleksije - Miles, Elaine | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miles, Elaine
DIMENZIJA
7,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Disleksija – sto godina disleksije.pdf
ISBN
6365445750813

OPIS

Disleksija je tema u proučavanja u različitim zemljama sviejta i u različitim jezicima. Jedan od glavnih ciljeva bio je učiniti knjigu razumljivu običnom čitatelju. Ivzjestan stupanj stručnog izraza bio je neizbježan, ali su objašnjeni pojmovi za koje se držalo da bi nekim ljudima bili nepoznati. Nazvavši knjigu: Sto godina disleksije, naša namjera, i u prvom i u ovom prerađenom izdanju, bila je osvrnuti se na neke važnije promjene koje su se dogodile na području disleksije u tijeku proteklih 100 godina. U vremenu od 1990., kada se pojavilo prvo izdanje, došlo je ustvari do velikog napretka i u istraživanju i u praksi. Kao rezultat toga bilo je potrebno izvršiti opsežnu preradu. Ponovo smo razmotrili neke od naših ideja u prva tri poglavlja i znatno proširili ono što smo pisali o fonološkim problemima, očnim i očno-motoričkim problemima, istraživanju mozga, genetici, podtipovima i liječenju.

... Čitanje je zamršen proces i zapravo ga učimo više godina prije nego što ga toliko usavršimo da iz tekstova zahvaćamo informacije sasvim bez poteškoća.

Iako rezultati istraživanja nisu konkluzivni, računalne igre kod 10-godišnjaka s disleksijom ubrzale su njihovu brzinu čitanja, zadržavajući pritom visok postotak točnosti pročitanog teksta. Definicija disleksije. Disleksija je specifična smetnja u razvoju i sticanju sposobnosti čitanja i pored postojanja normalne inteligencije, dobrog vida i sluha, sistematske obuke, adekvatne motivacije i ostalih povoljnih edukativnih, psiholoških i socijalnih uslova. Disleksija nije bolest, ona nije ni poremećaj, a disleksičari nisu invalidi, bolesni ljudi ni osobe s posebnim potrebama.

POVEZANE KNJIGE