Lutkica iz Pekinga

Lutkica iz Pekinga - Sue, Chun | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sue, Chun
DIMENZIJA
12,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Lutkica iz Pekinga.pdf
ISBN
4809682511691

OPIS

Posebno, unikatno i silno zanimljivo! Bilo je, očito, samo pitanje vremena kada će fenomen tinejdžerskog supkulturnog otpora – koji je rođen i ostario na Zapadu – osvanuti opisan na sasvim drugom kraju svijeta – u Kini. Kao i bilo koji drugi kulturalni fenomen, i u ovaj u novoj sredini mora funkcionirati na bitno promijenjen način, iako autorica i glavna junakinja romana”Lutkica iz Pekinga” Chun Sue na prvi pogled i nije toliko različita od svojih nezadovoljnih zapadnjačkih vršnjaka koliko bismo to možda očekivali – i u Pekingu frustrirani tinejdžeri farbaju kosu, osnivaju punk bendove, slušaju Sonic Youth i Pixies, vole Kafku i u silovitoj su potrazi za vlastitim ja. Sve ostalo u romanu ”Lutkica iz Pekinga” je posebno, unikatno i silno zanimljivo, barem iz našeg, zapadnjačkog kuta. Pustolovina Chun Sue počinje u trećem razredu gimnazije prepoznatljivim toposima seksa, rock and rolla, snivanja o slobodi, izmiješanih s neizbježnim osjećajima razočaranja i u ovom slučaju suicidalnim fantazijama. Chun Sue nudi još toga u svom romanesknom prvijencu ”Lutkica iz Pekinga”, prvi put objavljenom 2000. godine – s jedne strane svjež portret deziluzionirane kineske rock supkulture, s druge iskrenu ispovijed o meandrima seksualnog odrastanja.”Lutkicu iz Pekinga”, autobiografski generacijski roman o pekinškoj tinejdžerici, autorica je napisala prije nego što je uopće zagazila u punoljetnost, u dobi između 14 i 17 godina. Odmah po objavljivanju ovaj je roman izazvao kontroverze u Kini, a zatim, preveden na dvadesetak stranih jezika, požnjeo svjetsku slavu.

Kot vse druge administrativne enote Kitajske je tudi Peking pod dvojno oblastjo komunistične partije in vlade. Župan Pekinga je najvišji predstavnik Ljudske vlade Pekinga, ... Lutkica iz Pekinga je autobiografski generacijski roman o pekinškoj tinejdžerici, kojeg je autorica Chun Sue napisala prije nego što je uopće zagazila u punoljetnost, u dobi između 14 i 17 godina.

324. Izgledaš mi kao lutkica iz Trsta Poduže razdoblje nepisanja je iza mene. Nadala sam se da ću imati vremena tokom sezone zapisivati sve komične i frustrirajuće situacije, no ipak se pokazalo, kao i uvijek, da sezona ostavlja malo do nimalo slobodnog vremena, osim za spavanje, posao, i pokoja veselica sa kolegama u nastojanju opuštanja živaca. Chun Sue: Lutkica iz Pekinga.

POVEZANE KNJIGE