Makroekonomija

Makroekonomija - Blanchard, Olivier | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Blanchard, Olivier
DIMENZIJA
10,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Makroekonomija.pdf
ISBN
8638720100686

OPIS

NAJPOZNATIJI SVJETSKI UDŽBENIK IZ MAKROEKONOMIJE! Profesor na Massachusetts Institute of Technology, Olivier Blanchard ovom je knjigom u potpunosti ispunio svoje ciljeve: približiti čitatelju najnovija makroekonomska zbivanja i cjelovit uvid u makroekonomiju. Blanchard je svojim pristupom makroekonomiji, kao i kvalitetom i stilom pisanja, osvojio američke i europske fakultete i poslovne škole te Makroekonomija slovi kao vrhunski udžbenik za obrazovanje na svom području. Nemoguće je pratiti svjetska ekonomska zbivanja bez detaljnog poznavanja gradiva ovog udžbenika. Kratki sadržaj: Analiza makroekonomskog stanja u SADu,EU i Japanu Tržište dobara i fi nancijska tržišta, IS-LM model (kratkoročni aspekt) Tržište rada, AS-AD model, stopa nezaposlenosti, Phillipsova krivulja,inflacija (srednjoročni aspekt) Rast, štednja, kapital i proizvodnja,tehnološki napredak (dugoročni aspekt) Očekivanja, otvoreno gospodarstvo, poremećaji Državna monetarna i fi skalna politika,neizvjesnost i očekivanja Makroekonomske teorije i rasprave Dodaci: uvod u račune nacionalnog dohotka i proizvodnje, matematički podsjetnik, uvod u ekonometriju, pojmovnik, kazalo Olivier Blanchard je profesor ekonom?e na MIT-ju kao i voditelj Odjela za ekonom?u na tom fakultetu. Često je bio nagrađivan kao najbolji predavač ekonomskih znanosti. Istraživao je mnoga makroekonomska područja: od efekata fiskalne politike, uloge očekivanja, kontrole c?ena, špekulac?a, do nezaposlenosti u Zapadnoj Europi te proces tranzicije u Istočnoj Europi. Član je National Bureau of Economic Research, Econometric Society, American Academy of Arts and Sciences, kao i French Council of Economic Advisers.

MAKROEKONOMIJA jestudij o funkcioniranju privrede kao cjeline. Ona se bavi cjelokupnim nivoom nacionalne proizvodnje, zaposlenosti, cijena i vanjske trgovine. MAKROEKONOMIJA pregled MAKROEKONOMIJA - znanost koja proučava ponašanje gospodarstva kao cjeline.

poslije 17:00. Makroekonomija. Makroekonomija je područje ekonomije koja proučava ponašanje privrede kao cjeline.

POVEZANE KNJIGE