Optimistično dijete

Optimistično dijete - Seligman, Martin E.P. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Seligman, Martin E.P.
DIMENZIJA
10,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Optimistično dijete.pdf
ISBN
3711832245012

OPIS

Jedna od najvažnijih stvari koju možete naučiti svoje dijete sigurno je vještina optimističkog razmišljanja. Dugogodišnje istraživanje Martina Seltgmana i njegovih suradnika na Sveučilištu u Pennsylvaniji dokazalo je da optimizam sprečava pojavu depresije kod djece. No, osim što smanjuje rizik depresije, optimizam poboljšava školski uspjeh, tjelesno zdravlje i razvija psihičku otpornost koja je djeci potrebna u vrijeme kad se približavaju tinejdžerskoj i odrasloj dobi. Knjiga Optimistično dijete nudi roditeljima i učiteljima program učenja optimizma kod djece, opisuje uzroke pesimizma, tumači kako identificirati znakove opasnosti kod djece i pokazuje kako poticati dječje samopoštovanje učeći ih kako da se efikasnije igraju, razmišljaju, razgovaraju i izražavaju svoje osjećaje.

Seligman, psihologija - djeca - depresija - prevencija i kontrola Dijete nikad neće razviti optimistično raspoloženje ako samo ne spozna da je vrijedno i sposobno učiniti nešto korisno. A upravo to postići ćete zadavanjem raznih zadataka.

A upravo to postići ćete zadavanjem raznih zadataka. Potaknite razumno riskiranje.

POVEZANE KNJIGE