Hotimično iskustvo – knjiga prva

Hotimično iskustvo – knjiga prva - Desnica, Vladan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Desnica, Vladan
DIMENZIJA
9,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Hotimično iskustvo – knjiga prva.pdf
ISBN
4085139351338

OPIS

Dvotomna knjiga Hotimično iskustvo nastala je u povodu stogodišnjice rođenja Vladana Desnice i njome se u prvom redu nastojalo kompletirati uvid u autorove nefikcionalne tekstove, a izdavači SKD Prosvjeta iz Zagreba i V.B.Z. žele ovim izdanjem dati svoj obol obilježavanju ove značajne književne obljetnce. U knjizi je obuhvaćena cjelokupna autorova objavljena diskurzivna proza, a dijelom i neobjavljena – eseji, polemički tekstovi, kazališne, likovne, muzičke i filmske kritike, intervjui, ogledi, rasprave, prikazi. Tekstove je za objavljivanje pripremio Dušan Marinković.

Bez uvida u originalne rukopise i u vlastoručne ispravke tiskanih tekstova ne možemo znati koliko je griješio sam, a za što su krivi sugo- Odeljak Napomene iz izvornog izdanja preuzmite ovde. Moć introvertnih u svetu koji ne prestaje da priča.

Zbornik radova s Naučnog skupa o književnom radu Vladana Desnice održan u Zagrebu 1997. 26 SMRT U OPUSU VLADANA DESNICE I EUROPSKOJ KULTURI. Zbornik radova s Desničinih susreta 2017.

POVEZANE KNJIGE