Mitologija Kelta

Mitologija Kelta - Squire, Charles | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Squire, Charles
DIMENZIJA
3,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Mitologija Kelta.pdf
ISBN
6640367580874

OPIS

Bili su visoki, svjetlokosi, plavih ili sivih očiju, širokoga čela. Zvali su ih Keltima. Pripadali su »arijskoj« obitelji. Njihov je jezik bio sličan latinskom, grčkom, teutonskom, slavenskom, zendu antičkih Perzijanaca i sanskrtu antičke Indije. Njihova izvorna postojbina vjerojatno je neko područje u Srednjoj Europi, uzvodno uz Dunav ili u području Alpa. Okrugli grobovi u koje su pokapali svoje pokojnike ili polagali njihov pepeo razlikovali su se od drugih grobova ranije rase. Svećenici Kelta su nam dobro poznati pod imenom «druidi» – riječ izvedena iz korijena «DR» što označava drvo, posebno hrast, na nekoliko arijskih jezika. Ovo se općenito uzima kao dokaz – premda ga ne prihvaćaju svi znanstvenici – da su posebno štovali kralja drveća. Imela, čudesni parazit hrasta, bila je istaknuta među njihovim «biljkama moći» i imala je veliku ulogu u njihovim ritualima.

Čovjek je u mitskim pričama ... Naručite u VBZ online bookstore-u poznati naslov "Mitologija Kelta" autora "Squire, Charles". Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Dostavljamo širom svijeta! Svećenici Kelta su nam dobro poznati pod imenom "druidi" - riječ izvedena iz korijena "DR" što označava drvo, posebno hrast, na nekoliko arijskih jezika.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 56808 ... Mitologija Kelta.

POVEZANE KNJIGE