Limeni bubanj

Limeni bubanj - Grass, Gunter | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grass, Gunter
DIMENZIJA
9,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Limeni bubanj.pdf
ISBN
2786735850465

OPIS

Iako stvaralaštvo ovog nobelovca još nije zaokruženo, kritika je već suglasna u tome da je Limeni bubanj književnom snagom, ali i popularnošću u mnogim zemljama, u piščevu opusu ostao nenadmašen. Događaji u tom Grassovu pripovjednom prvijencu omeđeni su povijesnim datumima: prvi dio romana proteže radnju od doba oko prijeloma stoljeća do početka Drugoga svjetskog rata, drugi se zbiva za vrijeme rata, a treći obuhvaća prvo poslijeratno desetljeće u zapadnom dijelu Njemačke. Središnji lik romana je Oskar, dječak koji je prestao rasti u trećoj godini, i to vlastitom odlukom. Sa svojom bučnom igračkom, crveno-bijelo išaranim limenim bubnjem, lik je bez premca u književnoj povijesti, u pravom smislu literarni unikum i kuriozitet. Limeni bubanj je, nema sumnje, najljepši roman o 20. stoljeću. Prema romanu je snimljen film. S njemačkoga prevela Snješka Knežević, pogovor Viktor Žmegač

godine priča svoj život sa gledišta trogodišnjeg djeteta. On, naime od trećeg rođendana, odluči da ne raste, te od toga dana počinje ... Limeni bubanj je, nema sumnje, najljepši roman o 20.

Twitter. Pinterest. Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska 10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska Telefon: 091/577-8886 Središnji lik romana je Oskar, dječak koji je prestao rasti u trećoj godini, i to vlastitom odlukom.

POVEZANE KNJIGE