Terorizam i rat

Terorizam i rat - Zinn, Howard | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zinn, Howard
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Terorizam i rat.pdf
ISBN
4548708764149

OPIS

U suradnji s Anthonyem Arnoveom, uglednim novinarom i političkim publicistom, Howard Zinn objavio je ovu knjigu kod nezavisnog izdavača Seven Stories Press iz New Yorka. To je izdavačka kuća koja se sa svojim autorima (glasovima savjesti kao što su Noam Chomsky, Gary Null, Howard Zinn i mnogi drugi) i najtiražnijim knjigama (koje se distribuiraju u Americi, Kanadi, Europi i Australiji) angažirala na promicanju drukčije vizije svijeta: svijeta socijalne pravde, demokracije i ljudskih prava za sve ljude. Upravo je takva i Zinnova knjiga Terorizam i rat, kritičko propitivanje najaktualnijih političkih i socijalnih problema suvremenog svijeta: globalizacija i militarizacija, demokracija i građanska prava, medijske manipulacije i arogancija vlasti. Howard Zinn je profesor emeritus na Bostonskom sveučilištu gdje predaje povijest i suvremenu politiku. Autor je klasičnog djela Povijest naroda Sjedinjenih Država i još dvadesetak knjiga. Dobitnik je nagrade za publicistiku (The Lannan Foundation Literary Award for Nonfiction) i nagrade Eugene V. Debs za stvaralaštvo i političku aktivnost.

Registrirajte se da bi mogli kreirati listu želja. Što je lista želja? Pogledajte sve od autora: Zinn, Howard Howard Zinn - Terorizam i rat.

Ovaj rad bavi se potonjim - i terorizam i rat rezultat su ljudskoga djelovanja, političkih sukoba i borbe za prevlast. Nadalje, krizne situacije imaju dva elementa, tvrdi Jadran Perinić (2008) - neočekivanost te nejasnoću uzroka Ovaj rad bavi se upravo izvještavanjem u kriznim okolnostima, s posebnim osvrtom na izvještavanje o terorizmu kao fenomenu koji je obilježio moderno, posebno naše doba, te ratu koji predstavlja najvišu razinu sukoba i kao takav ima ogroman učinak na društveni i politički poredak, ali i živote pojedinaca.

POVEZANE KNJIGE