Dijete zvano ono

Dijete zvano ono - Pelzer, Dave | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pelzer, Dave
DIMENZIJA
3,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete zvano ono.pdf
ISBN
4948935641066

OPIS

Dijete zvano ono: istinita ispovijest zlostavljanog dijeteta Dijete zvano ono stravično je svjedočanstvo o jednom od najgorih slučajeva zlostavljanja djeteta u povijesti Kalifornije. To je priča o Davidu Pelzeru kojeg je njegova emocionalno nestabilna majka alkoholičarka tukla i izgladnjivala. Izvodila je nepredvidljive igre mučenja zbog kojih umalo da nije izgubio život. Da preživi morao je naučiti igrati majčine igre jer ga ona više nije smatrala sinom nego robom; nije ga smatrala dječakom, nego predmetom. Spavao je u podrumu i nosio poderanu i smrdljivu odjeću. Kad bi mu majka dopustila jesti, što je bio vrhunac luksuza, bili su to ostaci koje su čak i psi odbijali. Vanjski svijet nije ništa znao o tom užasu. Nije imao nikoga komu se mogao obratiti osim vlastitim snovima koji su ga održali na životu i pružali mu osjećaj da se netko brine za njega, da ga zove sinom.

Kad se to dogodi, vaše tijelo postaje nevjerojatno učinkovito u sagorijevanju masti za energiju. ...

Neki dan mi je dijete imalo visoku temperaturu. Nisam paničarila nego sam iz dubine srca osjetila ... Singer i Singer navode primjer dviju sestrica (3 i 5 god) koje su imale zajedničkog zamišljenog prijatelja - malo dijete zvano Fetis.

POVEZANE KNJIGE