Život i doba Michaela K.

Život i doba Michaela K. - Coetzee, J.M. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Coetzee, J.M.
DIMENZIJA
7,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Život i doba Michaela K..pdf
ISBN
2483708271206

OPIS

Gospodin Foe J. M. Coetzeea, dvostrukog dobitnika prestižne Bookerove nagrade, složen je i zahtjevan tekst koji se ispisuje i iščitava kroz intertekstualnu igru s poznatim romanom ‘Robinson Crusoe’ Daniela Defoea. U ovom lucidnom romanu Coetzee govori o iskustvu pisanja i jezika problematizirajući pitanje spisateljskog identiteta, kao i identiteta uopće, ali istovremeno ispisuje kritiku kolonijalne bezobzirnosti ranoga (i općenito) kapitalizma i ekspanzionizma.

odlikovan je i Nobelovom nagradom za književnost za djelo "koje brojnim iskrivljavanjima misli ukazuje na zbunjujuću sukrivnju u otuđenju" što je, između ostalog, bila motivacija Švedske akademije.Dobitnik je također i Central News Agency Literary Award ... Život i doba Michaela K. Tekstualna građa, tiskana .

coetzee (100005298) - U Južnoj Africi, rastrzanoj građanskim ratom, Michael K. odlučuje svoju bolesnu majku odvesti u njezino rodno selo.

POVEZANE KNJIGE