Opća epidemiologija

Opća epidemiologija - Puntarić, Dinko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Puntarić, Dinko
DIMENZIJA
10,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Opća epidemiologija.pdf
ISBN
1835515048122

OPIS

Opća epidemiologija je svojevrsni nastavak knjige Epidemiologije zaraznih bolesti, odnosno svojevrsni uvod u specijalnu epidemiologiju. Autori iznose najnovija dostignuća suvremene epidemiologije. Gradivo je podijeljeno u 11 poglavlja, polazeći od osnovnih pojmova u epidemiologiji, kao što su definicija, epidemiologija i ciljevi, zatim epidemiološkoga mjerenja, varijabli i epidemiološke povezanosti do metodologije epidemiološkoga istraživanja, a na kraju su dane i opće smjernice profilakse zaraznih bolesti. Knjiga je namijenjena prvenstveno studentima medicine kao udžbenik, ali isto tako kao priručnik i specijalizantima i specijalistima epidemiologije i infektologije, a poslužit će i liječnicima primarne zdravstvene zaštite.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 40 ... Opća epidemiologija.

Osnovne definicije, modeli bolesti i podjela epidemiologije. Epidemiološke metode: prirodni tijek zaraznih i nezaraznih bolesti, epidemiološke varijable, epidemiološko istraživanje, epidemiološka mjerenja.

POVEZANE KNJIGE