Zdravstvena ekologija

Zdravstvena ekologija - Valić, Fedor | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Valić, Fedor
DIMENZIJA
12,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Zdravstvena ekologija.pdf
ISBN
6440735705912

OPIS

Nakon gotovo deset godina od objavljivanja prvog izdanja udžbenika iz zdravstvene ekologije, područja vrlo dinamična razvoja, napisano je drugo, prerađeno i dopunjeno izdanje, u izvedbu kojeg je uključen i veći broj suradnika. Uneseni su i sadržaji raznih međunarodnih konferencija (1992.), Montrealskog protokola o očuvanju ozonskog sloja (1990., 1992., 1995.), Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (1997.), nove Smjernice Svjetske zdravstvene organizacije o kakvoći vode (1993.), te niz hrvatskih zakona o zaštiti okoliša, odnosno zaštiti stanovnika od štetnih čimbenika iz okoliša.

Javnozdravstveni poslovi su i prije navedenih izmjena obavljani u sklopu Službe... Opširnije .

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Zdravstvena ekologija je onaj dio ekološke znanosti koji proučava međusobne odnose tvari, sila i uvjeta u okolišu s jedne i zdravlja čovjeka s druge strane. Glavni je zadatak zdravstvene ekologije pružiti kvantitativne podatke za zaštitu čovjekova zdravlja od nepovoljnih utjecaja okoliša, a po mogućnosti i za unaprijeđenje zdravlja ... Služba za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je centralno mjesto u mreži javnozdravstvenih ustanova, zavoda za javno zdravstvo, koje provode mjere zaštite zdravlja ljudi vezano uz čimbenike okoliša s potencijalno štetnim djelovanjem. Zdravstvena ekologija je javnomedicinska disciplina koja se bavi utjecajem čimbenika okoliša na zdravlje ljudi. Zdravstvena ekologija; Medicina rada; Izborni predmeti.

POVEZANE KNJIGE