Zdravstvena ekologija

Zdravstvena ekologija - Valić, Fedor | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Valić, Fedor
DIMENZIJA
10,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Zdravstvena ekologija.pdf
ISBN
9618105693289

OPIS

Nakon gotovo deset godina od objavljivanja prvog izdanja udžbenika iz zdravstvene ekologije, područja vrlo dinamična razvoja, napisano je drugo, prerađeno i dopunjeno izdanje, u izvedbu kojeg je uključen i veći broj suradnika. Uneseni su i sadržaji raznih međunarodnih konferencija (1992.), Montrealskog protokola o očuvanju ozonskog sloja (1990., 1992., 1995.), Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (1997.), nove Smjernice Svjetske zdravstvene organizacije o kakvoći vode (1993.), te niz hrvatskih zakona o zaštiti okoliša, odnosno zaštiti stanovnika od štetnih čimbenika iz okoliša.

Glavni je zadatak zdravstvene ekologije pružiti kvantitativne podatke za zaštitu čovjekova zdravlja od nepovoljnih utjecaja Zdravstvena ekologija. Ispitivanje kakvoće voda za kupanje.

godine, a njezinu znanstveno-nastavnu bazu predstavlja Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko ... Služba za zdravstvenu ekologiju djeluje ponudom i realizacijom različitih programa i ugovornih poslova iz područja primarne zaštite zdravlja stanovništva Sisačko-moslavačke županije vezano uz ekološke čimbenike, te kontrole i očuvanja okoliša. Zdravstvena ekologija je nauna disciplina koja prouava meuodnose materija, sila i uslova okolia s jedne i zdravlja s druge strane. Glavni zadatak zdravstvene ekologije je pruiti kvantitativne podatke za zatitu ovjekova zdravlja od nepovoljnih uticaja okoline, a po mogunosti i za unapreenje zdravlja pozitivnim uticajem okolia. Zdravstvena ekologija Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji.

POVEZANE KNJIGE