Medicinsko-biokemijske smjernice

Medicinsko-biokemijske smjernice - Čepelak, Ivana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čepelak, Ivana
DIMENZIJA
11,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Medicinsko-biokemijske smjernice.pdf
ISBN
5545857564474

OPIS

Naglasak u ovom udžbeniku stavljen je na racionalni odabir laboratorijskih pretraga u kliničkom odlučivanju i na njihovu dijagnostičku pouzdanost. Gradivo je podijeljeno na 4 poglavlja. U prvom se poglavlju (Uvod) opisuju osnovne karakteristike laboratorijskih pretraga i njihovo korištenje u kliničkom odlučivanju te načela racionalnog odabira laboratorijskih pretraga. U drugom poglavlju, Probiranje, opisana su načela općeg i ciljanog probiranja. U drugom dijelu knjige, možda najvažnijem, obrađene su bolesti i patološka stanja pojedinih organa i organskih sustava. Opisane su najučestalije bolesti, navedene su dijagnostičke smjernice za njihovu dijagnozu te interpretacija laboratorijskih nalaza. Zadnje poglavlje, Prilozi, sadrži korisne tablice s podatcima o referentnim rasponima, kritičnim vrijednostima, terapijskim i toksičnim koncentracijama lijekova, indikacijama za laboratorijske pretrage, stabilnosti te biološkim i interferirajućim čimbenicima i kritičnim razlikama. Ukratko, ovaj udžbenik je vrlo korisna i vrijedna knjiga u kojoj je opisan suvremeni pristup laboratorijske dijagnostike bolesti organa i organskih sustava. Sadrži najnovija saznanja iz područja kliničke biokemije i laboratorijske hematologije. Udžbenik je namijenjen studentima medicine, medicinske biokemije i farmacije, općenito liječnicima i stručnjacima koji dolaze u kontakt s laboratorijskom dijagnostikom.

na kojem sastanku je Komora od predstavnika Agencije dobila smjernice na koji način se Komora može uključiti u postupak priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija ... 3 Bilten prinova br. 6 - studeni 2004.

Funkcija jetre u trudnoći • Metabolizam jetre u trudnoći raste promjene određenih laboratorijskih parametara vezanih uz jetrenu funkciju smjernice Pravilnik o načinu obavljanja medicinsko-biokemijske djelatnosti uz bolesnika, Narodne novine, klasa: 011-02/05-04/3, ur.broj: 534-06-05-2, Zagreb 2005. 11.10.2016.

POVEZANE KNJIGE