Agrometeorologija

Agrometeorologija - Penzar | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Penzar
DIMENZIJA
11,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Agrometeorologija.pdf
ISBN
2416669289185

OPIS

Knjiga sadrži poglavlja o energiji zračenja Sunca i Zemlje, toplinskim i temperaturnim odnosima, o metaboličkim procesima u biljkama i životinjama, o transpiraciji, o vodi u tlu, o vlažnosti zraka, o oblacima i oborinama, o tlaku zraka i strujanju, o pro gnozi vremena, o tipovima klime i o zaštiti od mraza i tuče. Polazi se od fizikalnih osnova i prirodnih zakona atmosferskih procesa, instrumenata za mjerenje stanja osnovnih podataka meteoroloških veličina u nas i u svijetu te seupućuje na koji način vrijeme i klima utječu na biljni i životinjski svijet. Knjiga je prožeta idejom za očuvanje okoliša, čistog zraka i tla, zdrave hrane i pitke vode. Način izlaganja je takav da u agronoma razvija saznanje kako im meteorološki izvještaji i podaci mogu praktič no poslužiti u poljodjelstvu. Posebnost knjige je u tome što su sve činjenice prirodno objašnjene i svi procesi međusobno povezani. Zanimljivo je napomenuti da se u knjizi govori i o umjetnom djelovanju na mikroklimu biljnih staništa i životinjskih nastambi sa svrhom održavanja.

Za izvršavanje svojih zadataka, agrometeorologiji su potrebni podaci osmatranja fizičke sredine u kojoj biljka raste i razvijaju se i biološki podaci. 0 Agrometeorologija uvod pdf . 1 SEB predavanje .

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 40781 ... Title: AGRO_brosura_HR_web Created Date: 4/7/2015 1:31:07 PM Agrometeorološki poslovi se u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju obavljaju od 1951.

POVEZANE KNJIGE