Praktikum iz opće kemije 3.izdanje

Praktikum iz opće kemije 3.izdanje - Sikirica,M. - Korpar-Čolig, B. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sikirica,M. - Korpar-Čolig, B.
DIMENZIJA
4,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Praktikum iz opće kemije 3.izdanje.pdf
ISBN
1782574461644

OPIS

Uspjeh praktičnog rada ovisi o poznavanju činjenica i laboratorijskih tehnika. Ovaj priručnik stoga je pripremljen i osmišljen kao pomoć studentima kemije pri radu u laboratoriju. Uvodno poglavlje sadrži mjere sigurnosti pri radu i pružanje prve pomoći, te upoznavanje s laboratorijskim priborom. Slijedi niz kemijskih vježbi koje su metodički obrađene. Svaka vježba sadrži uvodni teoretski dio koji među ostalim daje i upute o otrovnosti i mjerama opreza kao i prikaz nekoliko pokusa sa pridruženim popisom potrebnog pribora i kemikalija, opisom i slikom aparature te detaljnim opisom izvođenja pokusa. Na kraju je niz pitanja za provjeru usvojenog znanja.

Tvorac e-kolegija: Renata Odžak; Pok1 Naslovnica Preskoči Važni linkovi. Važni linkovi.

godine u predavaonici P1 u 11.00 sati. Praktikum iz opće kemije I. Laboratorijske vježbe: UPOZNAVANJE LABOTRATORIJSKOG PRIBORA I REAGENSA (ambalaža i čuvanje reagensa, rad s plamenikom), MJERENJE MASE, VOLUMENA I TEMPERATURE, ODREĐIVANJE GUSTOĆE UZORAKA (određivanje gustoće tekućine piknometrom i areometrom, određivanje gustoće krutine piknometrom, određivanje alkoholnog ... Praktikum fizikalne kemije 1; Praktikum fizikalne kemije 2; Temelji fizikalne kemije 1; Temelji fizikalne kemije 2; Opća kemija 2; Opća i anorganska kemija 1; Opća i anorganska kemija 2; Praktikum iz osnova fizikalne kemije; Praktikum iz metodike nastave kemije; Praktikum iz opće kemije; Seminar iz fizikalne kemije; Seminar iz metodike ... Praktikum je namijenjen studentima kemijsko-tehnološkog fakulteta i svih srodnih fakulteta te učenicima srednjih škola koji u nastavnim programima imaju praktičnu nastavu kemije.

POVEZANE KNJIGE