Crna i ružičasta vina

Crna i ružičasta vina - Zoričić, Milorad | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zoričić, Milorad
DIMENZIJA
11,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Crna i ružičasta vina.pdf
ISBN
3813201332862

OPIS

Ova knjiga pisana je s ciljem da se u proizvodnji crnih i ružičastih vina učine kvalitetni pomaci, s obzirom na specifičnost pojedinih značajnih postupaka (maceracija i remontaža masulja), koji bitno utječu na vrsnost crnih vina. U knizi se govori o specifičnim sastojcima crnog vina polifenolima (bojila i tanini) i ostalim sastojcima koji pridonose aromi, punoći i robusnosti crnih vina, zatim o cjelokupnom tehnološkom postupku proizvodnje crnih i ružičastih vina (klasični postupak, karbonska maceracija, autivinifikatori), slijedi opis hrvatskih crnih vina, barik vina, a posebno poglavlje obrađuje proizvodnju rakije komovice, droždenke i travarice.

Od crnog grožđa dobivamo crna i ružičasta vina, a od bijelog grožđa dobivamo bijela i narančasta. Vina proizvedena od autohtonih kultivara otoka Hvara. (Bogdanuša, Parč, Plavac Mali i Darnekuša) Dostupna vina: Bijela vina- Bogdanuša (Bogdanuša), Ager(Bogdanuša i Parč) i Ager Reserva(Bogdanuša i Parč) Ružičasta vina- Pharos Roza (Darnekuša) Crvena vina - Pharos Opol (Plavac Mali) Crna vina- Plavac Mali(Plavac Mali), Darnekuša (Darnekuša), Pharos Reserva (Plavac Mali) i Pharos ... Prema boji dijelimo ih na bijela, ružičasta i crna.

Plavina ili plavka je kao sorta čest izbor za rosé, kao i merlot, najzastupljenija internacionalna sorta ovog kraja. Nekad smo vina prema boji dijelili na tri boje; crnu, bijelu i ružičastu. Danas ih dijelimo na četiri.

POVEZANE KNJIGE