A što biste vi učinili

A što biste vi učinili - Miljković, Dubravka | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miljković, Dubravka
DIMENZIJA
11,45 MB
NAZIV DATOTEKE
A što biste vi učinili.pdf
ISBN
9956379321583

OPIS

Psihologija protiv zdravog razuma Vjerojatno već gledanje skrivene kamere izaziva u vama sumnju Da li bih i ja tako reagirao? Jesam li i ja takav? Ovakva čete si pitanja sigurno postavljati i dok budete čitali ovu knjigu. Mi odgovore ne znamo. Nažalost ili nasreću: ne znate ih ni vi! VAŽNA NAPOMENA: Vjerojatno će vam, dok budete čitali opise nekih eksperimenata, osobito ako ćete se pokušati uživiti u ulogu sudjelujućih ispitanika – lagano rasti tlak i kosa na glavi. Začudno je, zapravo, kako nije bilo ozbiljnijih pokušaja pridavljivanja eksperimentatora. Treba, dakle, reći da je nakon ovakvih eksperimenata uobičajeno pokrpati ispitanike prije nego li ih se pusti kući: sve se ljudima lijepo objasni i tako to; čak ih se pita da li bi opet sudjelovali u nečemu takvome. Svi kažu da bi, drže to i poučnim i etički opravdanim. Ipak, za posebno grozne eksperimente koriste se studenti psihologije ili pak psiholozi sami muče jedni druge. SADRŽAJ ZA SVAKODNEVNU UPOTREBU // ZA ZNANSTVENU UPOTREBU Zašto kupujemo? // Psihologija potrošača Novac kvari ljude, a čimpanze? // Zoopsihologija Kud’ plovi ovaj brod? // Lokus kontrole Olovo u gaćama, kamenje u glavi // Fiksacija Što je bio leptir kad je bio mali? // Dosjećanje Kako smo samo mogli biti tako glupi? // Zaslijepljena grupa Izumire li inteligencija? // Inteligencija (Samo) jedna budala po minuti? // Barnumov efekt Kako sam sretan! // Sreća Tko je tu lud? // (Ab)normalnost Tri Evina lica // Višestruka ličnost Kud’ svi Turci, tud’ i mali Mujo // Konformizam Ja sam samo izvršavao naredbe // Poslušnost Lopovi i žandari // Socijalne uloge Čovjek, lav ili magarac // Stav, kognitivna disonanca Televizija i nasilje // Učenje po modelu U društvu je ljepše, ali i teže // Socijalna facilitacija i inhibicija Ljepota nije važna?! // Fizička privlačnost Indijanci i kauboji // Grupna dinamika Kako je završio mali Albert? // Klasično uvjetovanje Misliš li da si kokoš, kokoš ćeš i (p)ostati // Samoispunjavajuća proročanstva Funkcionalne determinante // percepcije Zašto je umrla Kitty Genovese? // Efekt promatrača Kako je umrla gospođa King? // Glasine Grljenje je čudesna droga // Senzorna deprivacija Tuci me, tuci, ali me ne ostavljaj // Hawthorne efekt

Dubravka Miljković ... Zaklada provodi kampanju "Filantropiraj se!" koja ima za cilj potaknuti pojedinca ili organizacije da ulažu u opće dobro društva u kojem žive i povećavaju... ŠTO BISTE VI UČINILI? PRIMJERI ZA NASTAVNIKE. Ovo je vaša druga godina na radnom mjestu nastavnika u školskom okrugu Davis East.

Shvatila sam to tek/već (zaokružite sami) sad, sa svojih 17 godina i četiri mjeseca. Jačina te spoznaje bila je ogromna, bar za mene, mada znam da ću se u životu neminovno naći u mnogo gorim situacijama. Što biste vi učinili na njegovom mjestu? Žena se toliko protivi seksu da je izjavila da ju ne bi uzbudio ni glumac Idris Elba Muškarac koji žali za izgubljenom intimnošću u braku obratio se za savjet Deidre Sanders, Sunovoj kolumnistici z… Što biste vi učinili da neki vas skroz nepoznati lik počne pratiti onlajn i pričati priče ljudima o vama? Npr, odjednom saznate od drugih ljudi da slušate Thompsona ili da imate cuckold hotwife odnos? I još ktome nehotice potvrdite njegovu izvitoperenu i bolesnu maštariju o vama jer njegova priča ima dodirnih točaka sa istinom? Četvrta i druga priča su povezane, odnosno u kontinuitetu su, a u kakvoj su vezi, doznaje se tek na samome kraju.

POVEZANE KNJIGE