Temeljna učenja ezoterijske filozofije

Temeljna učenja ezoterijske filozofije - Hoskins, I.H. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hoskins, I.H.
DIMENZIJA
3,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Temeljna učenja ezoterijske filozofije.pdf
ISBN
8812904164972

OPIS

Pod ezoterijskom filozofijom smatra se onaj dio religijskih i filozofskih tradicija, koje se bave unutarnjim odnosima života ljudi i čitavog Univerzuma. Ova se učenja, kako na zapadu, tako i na istoku, drže u tajnosti ili se predaju u tako prikrivenom obliku, da za neposvećenog nisu razumljiva.

TRI TEMELJNA POUČKA IZ UVODA TAJNE ... Ova se učenja, kako na Zapadu tako i na Istoku, drže u tajnosti ili se predaju tako u prikrivenom obliku, da za neposvećenog nisu razumljiva. Filozofija ili mudroslovlje je znanost koja proučava principijelne, apstraktne i opće probleme vezane za bitak, znanje, moral, um, jezik i ljudsku egzistenciju. Filozofija se razlikuje od ostalih načina rješavanja tih pitanja (kao misticizam i mitologija) sa svojim kritičkim, općenito sistematskim pristupom i oslanjanjem na razložnom argumentu.

Osim filozofije problemima egizstencijalizma bavi se i književnost. povijesti filozofije. Od pristupnika se pritom očekuje da zna, odnosno može: strukturirati svoja znanja iz filozofije kroz poznavanje, određivanje, razlikovanje, povezivanje, razumijevanje i pojašnjavanje filozofijske terminologije, filozofijskih disciplina te metoda, teorija, učenja i načela kroz povijest filozofije Skip to content.

POVEZANE KNJIGE