Bestijarij Hrvatske

Bestijarij Hrvatske - H.C. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
H.C.
DIMENZIJA
5,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Bestijarij Hrvatske.pdf
ISBN
7699753340784

OPIS

Fantastični bestijarij HrvatskeRiječ je o knjizi koja nas uvjerava da smo neprestano u kontaktu s fantastičnim bićima, da nas ona okružuju, dapače da – i ne znajući – komuniciramo s njima. Demoni, zmajevi, grifoni ili sfinge nijemo nas promatraju s pročelja katedrala i crkava, bore se s prašinom na nadvracima raznih zgrada, na bunarima, u reklamama, novinskim oglasima, kulinarskim receptima…

objavila «Niska», dok je treća, «Fantastični bestijarij Hrvatske 2» izašla 2000. godine u nakladi «Modernih vremena».

Kako se ističe u najavi, to je jedan od važnijih tekstova suvremene hrvatske književnosti čiji je glavni lik i pripovjedačica lezbijka koja se, donoseći priču svojih trauma, intime, odrastanja, susreta s glazbom, drogama, prijateljima i partnericama, osvrće i na društveno sivilo s kraja ... Suzana Marjanić i Antonija Zaradija Kiš, ur. Institut za etnologiju i folkloristiku - Hrvatska sveučilišna naklada, Zagreb, 2007.

POVEZANE KNJIGE