Klasična glazba

Klasična glazba - Goulding, Phil G. | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Goulding, Phil G.
DIMENZIJA
12,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Klasična glazba.pdf
ISBN
3839579616284

OPIS

Tko su najvažniji skladatelji klasične glazbe? Tko je bio Palestrina? Zašto je Posvećenje proljeća Igora Stravinskoga podignulo prašinu? Kojih biste pet djela svakoga pojedinog skladatelja trebali nabaviti? Što je koncert i po čemu se razlikuje od sonate? Vi možda ne znate odgovore na ta pitanja; autor Phil Goulding ih nije znao. Kad se po prvi put pokušao upoznati s klasičnom glazbom, izgubio se u moru stručnih izraza i složenog žargona pa je odlučio napisati knjigu kakvu sâm nije mogao pronaći. Rezultat je sveobuhvatna početnica klasične glazbe u jednom svesku. Klasična glazba, opsežna, jasna i krajnje jednostavna knjiga sadrži ljestvicu pedeset najboljih skladatelja (Bach je br. 1. Borodin je br. 50.), iscrpan i anegdotski uvid u život i djelo svakoga pojedinog skladatelja, pet najvažnijih djela svakog skladatelja i preporučena CD izdanja za svako pojedino djelo, ostala važna djela svakog skladatelja ako vam se njegov opus uistinu svidi, jezgrovita objašnjenja glazbene terminologije, oblika i razdoblja , vodič kroz dijelove i povijest simfonijskog orkestra…

Ova muzička aplikacija vam omogućava da besplatna klasicna glazba bude sa vama, gde god da ste i u bilo koje vreme. Pustite glazbu i uživajte u zvucima Betovenovenovih kompozicija Za Elizu, Oda radosti i Eroika. Nije li klasična glazba ta koja ima ulogu okupljanja i vraćanja pojma vrijednosti, jačanja kolektivne osobnosti, razumijevanja našeg zajedničkog 'ja' kao našeg identiteta i umjetnosti kao bitno etičke kategorije. No klasična glazba ne mari za to koliko neodgovorenih poslovnih mailova vas čeka.

Među osamstotinjak ovih dijela najpoznatiji su mu ciklusi "Lijepa mlinarica" i "Zimsko putovanje". klasična glazba; klasična glazba. Prijavite se na newsletter .

POVEZANE KNJIGE