Dao De Đing

Dao De Đing - Zi, Lao | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zi, Lao
DIMENZIJA
12,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Dao De Đing.pdf
ISBN
5741870668884

OPIS

Dao de Đing ili Knjiga o Putu i njegovoj Energiji temeljni je spis daoizma, jedne od dviju temeljnih struja kineskog mišljenja i vjerovanja. Procjenjuje se da je star oko dvije i pol tisuće godina.Ova filozofsko-religiozna poema koja se sastoji od 5 467 kineskih ideograma ili piktograma ustvari je knjiga analogija (analogija je tumačenje nepoznatog pomoću poznatog) u kojoj nam njen autor, rječnikom običnog seljaka, ukazuje na najdublje probleme postojanja, čovjeka i svijeta. Pred nama je djelo od izuzetnog značenja koje nam može pomoći živjeti sretnijim životom.

(VI) Filozofski daoizam je kasnije prerastao u takozvani kultni daoizam koji je, između ostalog, imao uticaja na seksualnu praksu. U traganju za ... Autor: LAO Zi Ukupno: 3.

Procjenjuje se da je star oko dvije i pol tisuće godina. Ova filozofsko-religiozna poema koja se sastoji od 5 467 kineskih ideograma ili piktograma ustvari je knjiga analogija (analogija je tumačenje ... Dao de đing, koji je po tradicionalnom verovanju Lao Ce preneo čuvaru Jin Sju, pre nego što je iščezao na zapadu, sastoji se od 81 kratkog poglavlja, od kojih prvih 37 čine Knjigu o Putu (Dao), a ostalih 44 Knjigu o Moći (De).

POVEZANE KNJIGE