Krv i poljupci

Krv i poljupci - Stojević, Milorad | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stojević, Milorad
DIMENZIJA
6,72 MB
NAZIV DATOTEKE
Krv i poljupci.pdf
ISBN
5551832698344

OPIS

Nanoseći na kriminalističku podlogu svoga šestog romana Krv i poljupci ljubavnu priču i pritom koketirajući s nekim osobinama psihološkoga romana, Milorad Stojević ispisuje čudesan međužanrovski konglomerat.Dosad poznat po eksperimentalnim proznim strategijama, u kojima su guštali, recimo to bez krzmanja, tek učeniji čitatelji, autorov friški romaneskni konstrukt radikalan je zaokret i doima se intrigantnom i vještom sabotažom njegovih ranijih poetika. Sabotaža se, naime, sastoji u tome što je sada posrijedi čitljiv i prohodan roman rasterećen od pripovjednih križaljki i modelskih rebusa. Priča je to o profesionalnom ubojici Carlu Santiniju, čovjeku čiji su razmrvljeni identiteti u vlasti ravnodušnosti, duši u nevolji koja se našla pred izazovom ljubavi. Iako je, u prvome redu, riječ o napetom krimiću, autor se, čini se, ni pod koju cijenu ne zadovoljava tipom linearne mašte, boljkom na koju nisu imuni ni najveći majstori toga žanra, nego unutarnje egzistencije svoga junaka motri iz raznih i posve nepredvidljivih rakursa, odan jedino i samo vlastitom nagonu za literarnom vjerodostojnošću. Naplavine otprije mu bliske jezične makaronštine, erudicija, psihološka portretiranja, sklonost filozofičnim komentarima te uopće višeslojnost autorovih postupaka u funkciji su najvećeg postignuća ovoga romana – melodramatskog tona priče i čudesnih jezičnostilskih efekata. Za Carla Santinija tragedija je možda mogla biti povod novom poretku u njegovoj duši, ali je za Stojevićeve čitatelje velika sreća to što se ovaj autor umije prešaltati iz knjige u knjigu na uzbudljiv, nov i uposebljen način. Kriminalističko-ljubavni roman Krv i poljupci svakako je važna, možda prevratnička dionica u imponirajućem opusu toga velikog pisca.

Odabir romana Zavirivanje i Pjesma za rastanak proizlazi iz namjere da se prikaže kompozicija kriminalističkog žanra na što „čišćim" uzorcima te ih se usporedi s romanom Krv i poljupci kao primjerom modifikacije kriminalističkog žanra. Majli i Dua Lipa u duetu: Krv i sočni poljupci (VIDEO) Majli Sajrus i Dua Lipa objavile su eksplicitan spot za novu pesmu "Prisioner" koju izvode u duetu. Od Majli, koja je već poznata po svom slobodnijem ponašanju, kao i po svojoj seksualnoj opredeljenosti, odnosno po tome što je privlače osobe i jednog i drugog pola, ništa novo. (ISBN:9532014241) Milorad Stojević KRV I POLJUPCI.

reprezentativac Edin Džeko i njegova supruga, manekenka Amra Džeko uživaju u roditeljstvu. Prije pet mjeseci na svijet je stigla i kćerkica Dalia, koja je sada mamina i tatina… II milorad stojević KRV I POLJUPCI izdavač VBZ mjesto izdanja Zagreb godina izdanja 2004 broj Nanoseći na kriminalističku podlogu svoga šestog romana Krv i poljupci ljubavnu priču i pritom koketirajući s nekim osobinama psihološkoga romana, Milorad Stojević ispisuje čudesan međužanrovski ko... Poljupci se samo smještaju na liniju, rjeđi ili gušći, oni vide svoje obilježeno mjesto i znaju koliko je iza, a ima li još koji ispred.

POVEZANE KNJIGE